Zookeeper, en ny NFT-baserad avkastningsodling

[ad_1]

Den 10 april 2021 uppstod ZooKeeper dApp på Wanchains mainnet för att komplettera en annan Wanchain-community DApp, Wanswap. ZooKeeper är en gamppad jordbruks-DApp byggd på Wanchain, där teamets fokus var att göra kryptodling mycket roligare och givande.

I ungefär en vecka har det varit möjligt att dubbla ZOO- och WASP-token samtidigt för höga APY-belöningar. ZooKeeper får redan mycket uppmärksamhet och spännande feedback från många samhällen på olika sociala medieplattformar.

Vad är all spänning om? Tja, det är inte bara de höga APY med dubbla jordbruk; det är också NFT. Till skillnad från de flesta (om inte alla) NFT-baserade DApps har ZooKeeper NFT ett utmärkt användningsfall. ZooKeeper NFT kan vara bundna till den likviditetspool som odlas för att öka användarnas belöningar. Ovanpå detta, om poolen som odlas har haft likviditet (valfritt) låst under en viss tid, kommer dessa NFTs också att minska denna låstid.

Så, hur fungerar det?

Det första du kommer att märka på plattformen är Djurparken – där varje likviditetspool har sin egen coola djurmaskot. I skrivande stund distribuerar alla pooler dubbla belöningar (ZOO och WASP), även om detta inte alltid kommer att vara fallet.

För att dra nytta av de fantastiska APY: erna på ZooKeeper måste du skaffa WSLP (Wanswap Liquidity Provider) tokens utfärdade av Wanswap DApp, vilket ger likviditet i ett av lantbruksparen. Till exempel är poolen ”Raging Mane Leo” en WASP-WAN-pool, så du behöver WSLP-tokens som representerar likviditet som tillhandahålls för detta par. Det finns en detaljerad guide om hur man tillhandahåller likviditet i ZooKeeper Docs

Så när du väl har dina WSLP-tokens i plånboken är det dags att ge dig ut i Zoo, och processen härifrån är enkel.

Lägg till din WSLP i poolparet du vill odla i genom att klicka på ”Sätt in WSLP-token”; för en extra boost kan du välja att låsa din WSLP i upp till 180 dagar (notera att det är valfritt att låsa). Godkänn och validera, och du är bra att gå. (för fullständig information om denna process, se ZooKeeper Pool Docs)

Om du vill släppa din äventyrliga sida kan du delta i en av Expeditionerna och få en guldkista. Belöningarna kommer att vara värda. Men glöm inte dina odlade ZOO-token – du behöver förnödenheter för alla expeditioner, eller hur?

Det finns tre expeditioner du kan välja mellan, och för att lyckas komma till destinationen behöver du helt enkelt sätta dina ZOO-tokens under en viss tid. Ju längre äventyret är, desto färre polletter behöver du spela. Priset är baserat på kostnaden för en guldkista, så den är dynamisk och kommer att förändras ofta.

  • Obsidian Mines of Khralia varar i bara två dagar och kräver 10x priset på en guldkista i ZOO: er.
  • Drakorian Forests of Loot håller i 15 dagar och kräver det exakta priset på en guldkista i inlagda ZOO;
  • The Lost Island of Brambleson varar i 30 dagar, men det kräver bara hälften av priset på en guldkista i inlagda ZOO.

Notera: Bröstpriser och erforderliga insatsbelopp fastställs dynamiskt och kommer att minska 1% varje timme så att inget bröst köps. Det kommer dock att öka med 1% varje gång en kista köps eller när ZOO-tokens satsas.

I slutet av expeditionen får du tillbaka dina tokens med en guldkista som gömmer en mystisk NFT-booster.

Om du inte har tillräckligt med tålamod för ett äventyr kan du köpa bröstet direkt med dina ZOO-tokens, och det är här brännmekanismen sker. Det finns två brösttyper att välja mellan – guld och silver. Observera att endast guldkistan garanterar en NFT Booster, medan den silver har 1 till 10 chans att tjäna dig en NFT. För varje bröst som köps direkt kommer de tokens som används för inköpet att brännas.

Vad är NFT Boosters?

ZooKeeper har utmärkta belöningar från början, även utan att låsa din WSLP. Om du råkar få en Ost och skinkmacka NFT Booster, till exempel, du kan fästa detta i din pool och få ännu större belöningar! Vi kan inte berätta för dig hur mycket av en boost som kommer att bli, eftersom alla NFT: er när de präglas kommer att ha en annan boost%.

På ZooKeeper kan varje lantbrukspool förstärkas med en av NFT-tokens från skattkistorna eller The Market. NFT Boosters kan minska antalet dagar under låsperioden och samtidigt öka APY (årlig procentavkastning).

Om du inte gillar vad du får från din expedition kan du sälja NFT på marknaden och försöka igen en annan gång.

Vad är ZOO-token?

De ZOO-token är kärnverktygskryptovalutan för ZooKeeper. Om du har dem kan du få de coolaste NFT: erna för att öka dina jordbrukspooler. Det ger dig också en roll i Zoo’s Team.

Varje gång teamet föreslår uppdateringar eller nya funktioner kan användarna rösta. Och om de får 50% av samhällets godkännande är det klart. För att kunna rösta under dessa omständigheter måste du ha minst 10% av det totala cirkulerande utbudet.

Men om du håller din kreativa sida vid liv kan du skapa dina egna innovativa förslag och vänta på 55% godkännande från samhället. För att lägga fram ett förslag måste du bara ha 0,2% av det totala cirkulerande utbudet.

När det gäller tokenomics använder ZooKeeper en Dynamic Market Cap-strategi. Som nämnts ovan bränns zoo-tokens som används för att köpa bröstet varje gång en användare köper en guld- eller silverkista. Genom att göra detta ökar värdet på tokens potentiellt och inflationstakten minskas.

77% av det totala utbudet är reserverat för lantbrukspoolerna, medan resten distribueras till rådgivare, marknadsföringsteamet och används för ZOO-finansiering.

Vilka är fördelarna med att använda ZooKeeper?

Först och främst bygger ZooKeeper på Wanchain, vilket innebär låga avgifter och snabbare betalningar.

En annan sak är att ZOO: s gratis token, WanSwap (WSLP), är en tvärkedjiga AMM DEX. Därför kan den användas på mer än bara en blockchain som gör dina tillgångar flexibla för kryptomarknadsförändringar.

Slutligen kommer ZooKeeper med dubbla jordbruksbelöningar – både WASP- och ZOO-token tjänas.

Framtidsplaner

Om du trodde att det var allt plattformen kunde göra för användarna, gissa igen. Detta är bara den första av tre spännande faser.

Snart kommer ”Tillverkningsfas”Kommer att släppas – så att användarna kan använda magiska trollformler och skapa nya NFT Boosters – vilket ökar deras nivå. Det kommer att vara som en hel upplevelse av videospel, och att få ytterligare kryptotillgångar kommer att kännas allt annat än stressande. Inom denna fas kommer ZooKeeper-teamet att släppa en annan spännande funktion: “Klan kämpar”. Format och detaljer om detta kommer att meddelas senare. Användare kommer att satsa på flera olika faktorer, med slutresultatet som en bröstbelöning för vinnaren / vinnarna.

Efter att användarna har lärt sig hur man styr sina befogenheter,Utility Token Phase”Kommer att vara redo att dyka upp och ge globala NFT-marknader och möjligheten för användare att skapa sin egen NFT. ZooKeepers kommer att kunna handla, auktionera och till och med skapa sin egen butik på plattformen.

Det summerar bara. Låter som mycket roligt, eller hur? Gå sedan med i ZooKeeper på Wanchain Desktop, MetaMask eller WanMask och låt oss se vad dina Zoo Keeping-färdigheter kan åstadkomma!

Glöm inte att följa teamet för ytterligare information och förmåner:

Webbplats: https://www.zookeeper.finance

Dokumentation: https://docs.zookeeper.finance

Telegram: https://t.me/ZooFarming

Twitter: https://twitter.com/ZooFarming

Medium: https://medium.com/@ZooFarming

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.[ad_2]

Source link