Yunnanprovinsen i Kina förväntas förbjuda Bitcoin Mining: Rapport

I korthet

  • Enligt kryptogruvsföretaget BTC.top kommer den kinesiska provinsen Yunnan snart att förbjuda Bitcoin-gruvdrift.
  • Kina har slåss ner på Bitcoin-gruvdrift de senaste veckorna, med gruvarbetare över hela landet tvingade att stänga av.

Citerar en anteckning från BTC.top, ett stort gruvföretag med kryptovaluta med verksamhet i hela Kina och Nordamerika, Forkast News rapporterar att den kinesiska provinsen Yunnan snart kommer att förbjuda Bitcoin brytning.

Flera framstående gruvarbetare i Kina har också meddelat att de har “förlorat Yunnan slagfält” i en WeChat-grupp sett av Avkryptera.

Påståenden framkom dock dock att det citerade meddelandet var inaktivt och att vissa Bitcoin-gruvarbetare hade fortsatt sin verksamhet.

Nu har energibyrån i Yunnan-provinsen bekräftat att all olaglig Bitcoin-gruvdrift i regionen kommer att stoppas i slutet av månaden. Byrån kommer att identifiera de olagliga operationerna efter en inspektion, som kommer att avslutas i slutet av juni. “När de väl har upptäckts kommer de att omedelbart beordras att stängas av”, enligt lokala rapporter.

Dessa rapporter bekräftades återigen av Bitcoin-gruvarbetare i en WeChat-grupp sett av Avkryptera.

För att bryta kryptovalutor som Bitcoin behövs en enorm mängd energi för att fortsätta driva stora datorgårdar. Dessa datorer arbetar för att verifiera transaktioner och säkra nätverket. För sitt arbete belönas de i nätverkets ursprungliga kryptovaluta. Det är genom denna process som kryptovalutan kommer in på marknaden.

Kinas Bitcoin-gruvanslag

En stor del av kryptovalutagruppen sker i Kina. Men detta förändras på grund av den senaste tidens våg av nedslag.

Sydvästra provinsen ansluter sig till en prefektur i Xinjiang, Inre Mongoliet och Qinghai. Förra månaden inkluderade Kinas finanskommitté Bitcoin-gruvdrift i en tvättlista över “finansiella risker” som måste kontrolleras. Det var första gången som landets statsråd, ett högt regeringsråd, talade uttryckligen om Bitcoin-gruvdrift.

Fyra dagar efter rapporten utfärdade lokala myndigheter i Inre Mongoliet ett nytt beslut som förbjuder kryptogruva av något slag. Överträdare av de nya förordningarna skulle enligt uppgift “svartlistas” från Kinas sociala kreditsystem, vilket skulle hindra dem från att ta lån, resa utomlands och mer.

Den 9 juni ber myndigheterna i provinsen Qinghai och en liten prefektur i Xinjiang också Bitcoin-gruvarbetare att stoppa verksamheten.

Alla fyra regionerna är kända hotspots för kryptogruvanläggningar på grund av de låga energikostnaderna, varav de flesta är kolbaserade.

Den kraftiga nedläggningen tros drivas av Kinas gröna ambitioner. I september 2020 meddelade Kinas president Xi Jinping att landet skulle bli koldioxidneutralt “före 2060.”

Även om det inte anges i landets 5-åriga ekonomiska plan verkar det som att eliminera Bitcoin-gruvdrift är en väg som Kina tar för att nå detta mål.

Ytterligare rapportering från Shuyao Kong.

Redaktörens anmärkning [10:30 am EST]: Den här artikeln har uppdaterats för att ange att meddelandet i omlopp kan ha varit inaktivt och att Yunnan Energy Bureau har bekräftat ett inkommande förbud mot illegal Bitcoin-gruvdrift i provinsen.Source link