xToken föreslår kompensation efter $ 25 miljoner DeFi Hack

Den senaste decentraliserade finansieringsplattformen som drabbats av hackare har föreslagit en kompensationsplan för offren.

Den 12 april utnyttjades staking och passiv investeringsplattform xToken med hjälp av flash-lån. Över 24 miljoner dollar togs från de avkastningsbärande likviditetspoolerna för Synthetix (SNX) och Bancor (BNT).

Teamet hade föreslagit att 1% av XTK-token skulle tillhandahållas under ett år för att kompensera offren för hacket. Det senaste förslaget syftar dock till rättvisare återbetalning för dem som tappat pengar.

20 miljoner token ersättning

Förslaget återspeglar en samförståndsuppfattning från offren om att rättvis återbetalning skulle vara 2% av XTK-utbudet, intjänat över ett år. Det fortsatte att konstatera att marknadsvärderingen för hack för XTK var cirka 500 miljoner dollar i fullt utspätt värde (FDV).

”Denna värdering kunde återställas om förtroende, kapital och samhälle förstärktes och intressen anpassades kring att säkerställa en framgångsrik framtid för xToken-projektet.”

Det tillade att de förlorade 25 miljoner dollar är cirka 5% av denna tidigare FDV och 2% är en rättvis kompromiss mellan projektets fel vilket resulterar i förlust av medel, och de inneboende riskdeltagarna borde ha förväntat sig.

Det finns en total tillgång på en miljard XTK-tokens, därför kommer 20 miljoner att fördelas till kompensation. I skrivande stund skulle dessa värderas till totalt 3,84 miljoner dollar, vilket är bara 15% av det förlorade beloppet. XTK-priserna har dumpat 50% sedan exploateringen förra veckan.

DeFi hacka postmortem

Rekt-bloggen har genomfört sitt vanliga efterlåtande efter attacken och avslöjade att hackaren tog upp ett snabblån på dYdX-börsen på totalt 61 833 ETH eller cirka 267 miljoner dollar.

Angriparen använde Flashbots miner extractable value (MEV), en åtgärd som tänkt för att studera konsensus säkerhet genom att modellera vinsten för en gruvarbetare eller validerare. Flera transaktioner genomfördes för att sätta in, låna, byta, sälja och återbetala lån innan bytet avräknades.

xToken är ett av ett antal DeFi-protokoll som har beslutat att kompensera sina användare efter ett större säkerhetsbrott eller systemutnyttjande. Andra inkluderar Rari Capital som hackades den 8 maj igen med hjälp av flash-lån från dYdX.

Protokollgrundare, Jai Bhavnani, uppgav att det fanns en plan att använda några av utvecklarfonderna för att kompensera offren. Cirka två miljoner Rari Governance Tokens (RGT) som tidigare tilldelats protokoll bidragsgivare och ekosystem expansion har använts för kompensation.

I skrivande stund handlade XTK ned 4,7% på dagen till 0,192 dollar enligt CoinGecko.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link