XRP upprätthåller bullish handelsstruktur trots brant nedgång från höjder


XRP har flyttat nedåt sedan april men har studsat på det långsiktiga $ 0,60 horisontella stödområdet.

Medan riktningen för den långsiktiga trenden är oklar, har priset brutit ut från en kortsiktig motståndslinje.

Långvarig XRP-rörelse

XRP har rört sig nedåt sedan den nådde ett högsta värde på 1,96 dollar den 14 april. Den nedåtgående rörelsen fortsatte tills ett lägsta värde på 0,51 dollar nåddes den 22 juni.

Dess pris har stigit sedan, vilket validerat det långsiktiga $ 0,60 horisontella området som stöd. Innan XRP bröt ut i mars hade XRP konsoliderats under denna nivå under 924 dagar.

Trots studsen är dock långsiktiga tekniska indikatorer fortfarande baisse. RSI är under 50 och Stokastisk oscillator har gjort ett baisseartat kors. Dessutom är MACD-histogrammet nästan negativt.

Därför, medan prisåtgärden verkar hausse på grund av omprovet, är tekniska indikatorer baisseartade.

XRP-diagram av TradingView

Kryptovalutahandlare @Crediblecrypto skisserade ett XRP-diagram och uppgav att trenden är hausse trots dess långsamma start, eftersom en liknande eftersläpande rörelse uppstod under 2018. Som vi såg i mars följde ett kraftigt breakout en mycket lång period av konsolidering. Eftersom det fortfarande handlar över den nivån på $ 0,60 förblir prisåtgärden hausse.

Källa: Twitter

Fallande stöd

Det dagliga diagrammet visar att XRP har minskat vid sidan av en fallande supportlinje sedan 23. april. Hittills har linjen berörts flera gånger, senast den 22 juni.

Den pågående uppåtgående rörelsen föregicks av en hausseartad divergens i MACD (blå linje). Utöver detta har Stokastisk oscillator gjort ett hausseartat kors och RSI har flyttat sig över 30.

Det främsta motståndsområdet finns mellan $ 1,11 och $ 1,25. Detta intervall är respektive 0,5-0,618 motståndsnivåer för Fib retracement.

Även om det dagliga diagrammet ger en mer hausseartad syn än den veckovisa, räcker det inte för att bekräfta en hausseartad återföring.

XRP-diagram av TradingView

XRP-diagrammet på sex timmar är mer hausseartat, eftersom det visar ett utbrott från en fallande motståndslinje. Därför skulle det vara vettigt att följa en uppåtgående rörelse. Dess första mål är $ 0,92 motståndet men priset kan potentiellt gå upp till $ 1,11- $ 1,25-området.

XRP-diagram av TradingView

Vågantal

Det finns två huvudvågräkningar som sannolikt kan ske. I det första scenariot har minskningen sedan aprilhöjd varit en ledande diagonal.

I det här fallet skulle en uppåtgående rörelse följa, troligen mot det tidigare beskrivna motståndsområdet mellan $ 1,11- $ 1,26.

XRP-diagram av TradingView

Det andra vågantalet, den aktuella ökningen är en del av X-vågen i en WXY-korrigerande struktur (orange). I det här fallet bör den uppåtgående rörelsen vara svagare och nå maximalt $ 1,10 och eventuellt sluta i $ 0,92-området.

XRP-diagram av TradingView

Så medan riktningen för den långsiktiga trenden inte är tydlig, ser båda vågräkningarna XRP gå uppåt på kort sikt innan ytterligare en eventuell nedgång.

För BeInCryptos senaste bitcoin (BTC) analys, klicka här.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link