XRP Upp 17% på hopp om börsintroduktion

I korthet

  • XRP har stigit med 17% under den senaste dagen, efter en rad domstolsegrar för moderbolaget Ripple.
  • I ett vinstsamtal avslöjade VD för SBI Group att Ripple siktar på en börsintroduktion.

XRP, skapat av grundarna av Ripple, har klättrat 17% på 24 timmar till $ 1,65 – en vinst på 48% på priset den här gången förra veckan.

Priset såg en stark uppgång över natten efter att det visade sig att betalningsföretaget överväger en offentlig notering så snart dess tvist med SEC om statusen för XRP är avgjort.

Nyheten om börsintroduktionen avslöjades av Yoshitaka Kitao, VD för den japanska finansjätten SBI Group, Ripples största stödjare, i en inkomstsamtal.

“Efter den nuvarande rättegången kommer Ripple att offentliggöras”, sa han och förklarade att företagets grundare var för flytten.

Ripples IPO-förhoppningar

Ripples grundare och VD Brad Garlinghouse retade ett potentiellt offentligt erbjudande för företaget förra året och kallade det ”en naturlig utveckling för vårt företag.”

Han förutspådde också att börsintroduktioner skulle bli vanligare inom kryptoindustrin, och det har visat sig vara riktigt efter den nyligen noterade amerikanska kryptobörsen Coinbase, med andra, som Bakkt, meddelar att de snart kommer att följa.

Ripple måste dock först övertyga domstolarna om att SEC: s rättegång mot den, med påståendet att XRP är en säkerhet, inte innehåller något vatten. Stärkt av de senaste segrarna, den 13 april, flyttade Ripple till ogilla talan helt.

Men trots det rättsliga förfarandet har XRP påverkats av den senaste tidens prissvällning för kryptoindustrin som helhet; handel med $ 1,40 nivåer är något XRP inte har upplevt sedan 2018 års topp.

Men det har inte varit en rak vecka. XRP sjönk så lågt som $ 1,03 i slutet av förra veckan innan den snabbt steg till 1,43 $ på tisdag. Det har nu överträffat sin tidigare veckotopp på $ 1,57.

För närvarande är XRP den fjärde största kryptovalutan efter marknadsvärde. Myntet behöver emellertid fortfarande lägga till minst 25% om det ska återfå sitt senaste 2021-topp på 1,95 $ och överta det tredje största myntet, Binance Coin (BNB). En stor domstolsvinst kan göra tricket.

Source link