XRP tredubblas inom några veckor, varför marknaden förblir uppvärmd och hausse?


Cryptocurrency har varit stadens samtal de senaste månaderna, men nyligen har Ripple (XRP) stulit rampljuset.

XRP fortsätter att göra paraboliska drag för den andra dagen och under de senaste 10 dagarna har den ökat från $ 0,6 till över $ 1,96.

En sammanfattning om XRP

XRP är en digital tillgång skapad för XRP Ledger. Det är ett system för betalningsavräkning och överföring som liknar SWIFT som antar en samförståndsmekanism där transaktioner valideras av ett nätverk av servrar. Till skillnad från Bitcoin, en digital valuta och ett alternativ till fiat, används XRP-tokens i Ripple-betalningssystemet som är billigare och snabbare än bitcoin-nätverket och andra traditionella betalningssystem.

Ripples nya seger

Rättegången mot Ripple mot SEC inleddes i december 2020, där företaget och dess chefer uppmanades att sälja över 1,3 miljarder dollar XRP-token olagligt, eftersom XRP anses vara oregistrerad säkerhet av SEC.

På grund av stämningen sjönk priset på XRP-token till ett nytt årligt lägsta värde på $ 0,17. Utbyten inklusive Coinbase och Kraken avbröts handel med XRP mitt i ärendet.

Men de efterlängtade goda nyheterna för XRP-supportrar kom för några dagar sedan. I de nyligen inlämnade domstolarna förnekade domare Sarah Netburn SEC från att få tillgång till åtta års personliga ekonomiska register över Ripple-chefer Chris Larsen och Brad Garlinghouse.

Varför är fallet viktigt?

Rättegången samlar en hel del uppmärksamhet eftersom den kan ha en betydande inverkan på framtiden för kryptoreglering. Och tidpunkten för inlämnandet av rättegången – sju år efter att Ripple utfärdade XRP-tokens och en tid av kryptovaluta som vanligt – har många människor som undrar om rättegången endast riktar sig till XRP.

Skillnaden i åsikt ligger i om XRP-token är en säkerhet. Om svaret är ja bör XRP vara föremål för övervakningen av SEC; om nej, skulle Ripple och marknaden få rättvis meddelande från SEC.

Om XRP-token behandlas som en säkerhet kan det vara ett prejudikat för tillämpningen av värdepapperslagar vid handel med andra digitala tillgångar. Ett stort antal börser och marknadsförare kommer att behöva genomgå långa och komplicerade regleringsförfaranden. Som ett resultat kan många digitala tillgångar inte längre skryta av sin effektivitet och låga kostnad. Och reglering på kryptovalutamarknaden kan skärpas.

För närvarande verkar oddsen gynna XRP.

Ripples VD Brad Garlinghouse och ordförande Chris Larsen lämnade in ett förslag om att avfärda SEC-dräkten.

”SEC strävar efter att reglera en ny och innovativ finansiell tillgång genom att föra en missuppfattad verkställighetsåtgärd på ett outvecklat och mycket osäkert område av lagen.” motiverade uttalandet.

Domare Torres kände igen XRP: s nytta- och valutavärde och sa ”Min förståelse för XRP är att den inte bara har ett valutavärde utan att den har ett verktyg och att verktyget skiljer det från Bitcoin och Ether.”

Peter Brandt, den berömda analytikern med fyra decennier av erfarenhet, såg en ”möjlig inverterad huvud-och-axel med en stuntad höger axel” i XRPs veckoprisdiagram, vilket tyder på att nya heltidshöjder återstår.

(källa: Peter Brandt)

Även om många kryptovalutabörser som är verksamma i USA stoppade XRP-handeln, har vissa börser, t.ex. Bexplus som erbjuder tillgång till amerikanska handlare, har fortfarande XRP på deras listor. Enligt Bexplus är XRP / USDT nu det näst mest handlade futuresparet.

Bexplus grundades 2017 och är ett globalt kryptovalutaderivatbörs som erbjuder 100x hävstångsfutahandel på BTC, ETH, LTC, EOS, XRP, etc. Nu erbjuder börsen 100x insättningsbonusar för varje användare.

Bexplus – Rekommenderad leveranshandelsplattform

  • Inget KYC-krav, registrering med e-postverifiering
  • Demokonto med 10 BTC för handlare att bli bekanta med hävstångshandel
  • 100% bonus för varje insättning och 10% rabatt på transaktionsavgiften
  • Intuitiv och fullfjädrad app på Apple App Store och Google Play
  • 24/7 kundsupport och analytikertjänst (https://t.me/Bexplus_Jane)

Handla XRP på Bexplus och få en 100% insättningsbonus!

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link