XRP tappar 4% när Ripple släpper 1,6 miljarder dollar från Escrow-konto

I korthet

  • Varje månad frigörs en massa XRP från spärr.
  • Detta för att hålla priset stabilt.
  • Det begränsar också mängden XRP som kan släppas ut på marknaden.

Ripple Labs låste upp 1 miljard XRP (bara blyg på 1,6 miljarder dollar) från sin depåplånbok idag, aenligt Whale Alert, en tjänst som spårar förflyttningen av stora mängder kryptovalutor.

XRP: s pris är för närvarande också ned 4,21% från igår och handlas nu till 1,57 $ per token. Enligt lagen om utbud och efterfrågan betyder mer XRP i omlopp mindre värde för token. Kanske kan dagens dopp förväntas.

Till skillnad från andra kryptovalutor kontrollerar en enda enhet majoriteten av det globala XRP-utbudet.

Denna enhet är Krusning Labs, betalningsföretaget som inrättats av XRP: s grundare.

För att dämpa rädslan för att den en dag skulle kunna dumpa hela skatten på marknaden, höll den i spärr 55% av den totala tillgången på 100 miljarder tokens. Ripple Labs behöll 20 miljarder, eller 20%, för XRP-skapare.

I slutet av 2017 meddelade Ripple att det skulle släppa XRP håller den i spärr under 55 månader för att kontrollera priset på token.

Ripple returnerar ofta det mesta av XRP som den släppte från spärrad tillbaka till spärrplånboken. Förra månaden returnerade den 90% eller 900 miljoner XRP-tokens för att spärra.

Ingen främling för varmt vatten

I december förra året slogs Ripple med en $ 1,3 miljarder rättegång från US Securities and Exchange Commission. SEC hävdade att när Ripple säljer dessa tokens distribuerar de dem som värdepapper. Det skulle vara olagligt, eftersom SEC inte har gett Ripple tillstånd att sälja värdepapper.

Efter att kostymen tillkännagavs tankades priset på XRP. Den 17 december 2020 var XRP värt 66 cent. Vid nyårsafton hade den sjunkit till 23 cent.

Ripples förmögenheter började förändras i början av förra månaden, när företaget vann en upptäcktsrörelse att avslöja SEC: s interna politik på Bitcoin och Ethereum. Ripples advokater kammar de aktuella dokumenten för att komma till rätta om SEC agerade med fördomar.

Samma vecka, XRP-skaparna vann ett beslut att hindra SEC från att avslöja åtta års värde av finansiella poster från Ripples VD Brad Garlinghouse och föregångaren Chris Larson. Nu vill Ripple att domstolen ska avvisa stämningen helt.

Trots att XRP har förts till randen av ruin kämpar han tillbaka och behåller sin position som den fjärde största kryptovaluta genom marknadsvärde.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link