XRP-priset stiger 17%, Stellar Sets All-Time High

Stjärn och XRP fortsätter att stiga. XRP ökade med 17% under det senaste dygnet till $ 1,6, det högsta priset sedan måndag och Stjärn steg med 18% till 0,7 dollar, det högsta priset någonsin.

De två mynten är något relaterade. Båda är Jed McCalebs arbete. McCaleb var en av arkitekterna i Ripple-protokollet, som använder XRP som sin ursprungliga valuta.

2013 lämnade McCaleb Krusning att fokusera på Stellar (XLM). Precis som Ripple är det snabbt, billigt och utformat som ett betalningsnätverk.

XRP är den större fisken. Det har ett marknadsvärde på 57 miljarder dollar, mer än det dubbla Stellars marknadsvärde på 18 miljarder dollar, enligt Nomics.

Stellar har dock presterat betydligt bättre under den senaste veckan. Under de senaste sju dagarna har den ökat med 31,9%; XRP har ökat med bara 4%.

Framgången för båda är delvis hänförlig till de marknadsflyttande tweets av Elon Musk, som trashed Bitcoin som miljövänligt. I en enda tweet den här veckan sänkte Musk priset på Bitcoin från mitten av $ 50.000 till $ 49.000.

Både Stellar och XRP använder mycket mindre energi än Bitcoin; de litar på ett litet antal validerare för att verifiera transaktioner, medan Bitcoin förlitar sig på ett stort nätverk av kraftdunka datorer.

Andra, mindre miljöskadliga mynt har också blomstrat i ljuset av Musks omgång på Bitcoin. Hedera Hashgraph har stigit ytterligare 16,37% till 0,36 $, Solana ytterligare 15% till 47 $, Cardano med 10% till $ 2,39 och Algorand med 8% till $ 1,53.

De flesta av ovanstående är beroende av bevis på insats, en konsensusalgoritm som gör det möjligt för dem som har den största delen av myntleveransen att verifiera transaktioner.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link