XRP Creator Chris Larsen: Bitcoin måste sluta skada miljön för att förbli dominerande

I korthet

  • XRP-skaparen Chris Larsen tror att Bitcoin inte kommer att överleva länge om det fortsätter att använda så mycket energi.
  • Alternativ, som bevis på insats, är vägen att gå, sade han.

XRP uppfinnaren Chris Larsen tycker det Bitcoin måste gå bort från bevis för arbete för att förbli bästa hund.

”Jag skulle hävda att en sådan förändring är kritiskt viktig för Bitcoin att förbli världens dominerande kryptovaluta”, Sa Larsen i en Medium post publicerad på torsdag.

Proof-of-work (PoW) är den energiintensiva konsensusmekanismen som driver Bitcoin blockchain och konkurrerar med hela länder i sin förmåga att suga upp el.

PoW är hur du min Bitcoin; när kraftfulla datorer kör proof-of-work-program, tävlar de för att lösa komplicerade matematiska pussel för att tjäna Bitcoin. För att kunna konkurrera med alla andra datorer i nätverket måste dessa datorer bli mer kraftfulla – och det innebär att man använder mer energi.

”Med fler enskilda investerare och företag som tar betydande bitcoinpositioner – PoW är på väg mot nivåer som samhället kommer att ha svårt att tolerera när världen arbetar för att avvärja en klimatkatastrof”, säger Larsen.

Enligt Digikonom, Bitcoin gruvdrift lämnar ett koldioxidavtryck som är jämförbart med det som produceras av Bulgarien. Och en singel transaktion kunde driva det genomsnittliga amerikanska hushållet i drygt en månad, enligt Digiconomists beräkningar.

Larsen tycker att försvar av bevis på arbete är ”falska”. Försvarare hävdar att PoW är inte så illa, att det kommer stimulera förnybar energi, eller det dess energibehov kommer att minska med tiden.

”Vi borde se PoW för vad det är – en briljant designad teknik som blir föråldrad i dagens värld”, säger Larsen.

För att förbli dominerande bör kryptovalutor med bevis på arbete anpassas, sa han. Han tror att XRP, som använder en federerad blockchain, där endast ett fåtal personer får behandla transaktioner, är mer hållbart. han hävdade att hans blockchain redan är energieffektiv.

På andra håll är Larsen en förespråkare för bevis på insats, en samförståndsmekanism som väljer validerare enligt hur mycket pengar de har lovat (eller satsat, för att använda bevis på insatsterminologi). Ju mer krypto du spelar, desto fler mynt får du som belöning. Bland populära bevis på insatsmynt är Tezos, BNB och inom kort Ethereum 2.0.

”Dessa tekniker är stridstestade och har visat sig vara decentraliserade.” Eftersom Bitcoins dominans över kryptovalutamarknaden minskar och sänks – dess marknadsandel har minskat med 18% sedan början av året, från 69% till 51% – måste något förändras.Source link