XPOP ​​tillkännager första NFT-marknadsplats för underhållning på Polkadot

Det koreanska blockchain-teknologiföretaget XPOP lanserar en ny icke-fungibel token (NFT) marknadsplats med fokus på underhållning.

Den nya NOP-marknaden för XPOP är baserad på Polkadot-blockchain. Marknadsplatsen tas i bruk i slutet av juni.

Syftet är att ge tillgång till en decentraliserad tjänst som hjälper artister att på ett säkert sätt distribuera sitt digitala arbete.

Enligt företaget kommer marknadsplatsen att tillhandahålla en ”tjänst för att intyga originalitetens innehåll och innehållsägarskap för varje artist och för att säkerställa en säker distribution av innehåll i XPOP-blockchain-nätverket.”

Denna NFT-marknadsplats är den första som ingår i Polkadot-blockkedjan. Polkadot kommer att tillhandahålla interoperabilitet med olika blockchain-nätverk till projektet.

XPOPs marknad kommer att fokusera på den starka K-pop-marknaden och dess döda fanbase i Asien.

Teamet som ansvarar för marknaden inkluderar experter från blockchain-teknologisektorn och affärsunderhållningsvärlden.

Enligt XPOP har marknaden redan mer än 200 K-pop-artister inloggade för att bidra med innehåll för att tokenisera.

Asiatiskt intresse för NFT-marknadsplatser

NFT-enheter har fått mycket uppmärksamhet 2021 och Asien har varit en stor faktor i tillväxten på dessa marknadsplatser.

XPOP ​​NFT-marknaden kan vara den första som fokuserar specifikt på K-pop. Men Korbit lanserade nyligen det som hävdas är den första NFT-marknaden i Sydkorea. Korbits marknadsplats är främst inriktad på NFT digital konst och gör det möjligt för skapare att skicka in arbete till salu och har några musikpengar.

Kina har också uttryckt intresse för NFT-marknaden trots att de uppvisade blandade känslor för kryptovalutor i allmänhet.

I mars var Pekings UCCA Lab värd för landets första stora NFT-utställning, ”Virtual Niche: Har du någonsin sett memes i spegeln?” Utställningen inkluderade konst från Beeple och Pak och såg 10 000 delta i den veckolånga evenemanget.

Även Japan visar ett ökat intresse för NFT trots den rättsliga osäkerheten kring branschen.

Den japanska NFT-marknaden är fortfarande i sin linda. Många högt profilerade företag har dock redan lanserat marknadsplatser i Japan, såsom Coincheck Inc.

Detta har många överväger en ny digital ekonomi med fokus på anime och andra popkulturstrender i landet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.Source link