WSJ: Förvirring från SEC skapar ”fara” för investerare

[ad_1]

Wall Street Journal-redaktionen kritiserade US Securities and Exchange Commission (SEC) för att ha orsakat ”förvirring” i sin stämning med Ripple Labs. De sa att tillsynsmyndighetens tillvägagångssätt var ”att skapa fara för valutautvecklare och detaljinvesterare.”

Wall Street Journal (WSJ) betonade att kryptovalutor var ”en ny kraft på finansmarknaderna”. De pekade ut noteringen av Coinbase på Nasdaq som en primär indikator på denna trend. WSJ kritiserade dock SEC i sin strategi för att reglera kryptovalutor, med hänvisning till deras pågående rättegång med Ripple Labs.

SEC & XRP

I december 2020 anklagade SEC officiellt Ripple Labs och två av dess chefer för att sälja oregistrerade värdepapper. Tillsynsmyndigheten hävdade att Christian Larsen och Brad Garlinghouse tjänade på försäljningen av Ripple native token XRP. Tillsynsmyndigheter hävdade att XRP kvalificerade sig som säkerhet eftersom dess utvecklare marknadsförde det och dra nytta av det.

Tidvattnet kan dock vända till förmån för Ripple Labs. I ett nyligen meddelat dom sade domare Sarah Netburn att XRP hade värde som ett verktyg och en valuta. Ur hennes perspektiv skiljer detta XRP från att vara en säkerhet. Dessutom lyckades Ripple Labs begäran om att avvisa SEC-stämningar som begär personliga dokument från Ripple-cheferna.

I sin tur beviljade domare Netburn Ripple tillgång till SEC-dokumenten om deras perspektiv på bitcoin och eter. SEC tror att de inte är värdepapper eftersom deras utvecklare inte direkt drar nytta av sin försäljning. SEC har dock inte fattat något officiellt beslut om detta perspektiv.

Istället för att ge klarhet för den ökande mängden investerare i kryptovalutor uppmanade WSJ tillsynsmyndigheten för att ”föredra att meddela sina positioner genom individuella verkställighetsåtgärder.”

Framtiden för SEC

SEC kan dock nu ta en mer proaktiv roll när det gäller att reglera kryptovalutor. Förra veckan bekräftades Gary Gensler som kommissionens nya ordförande. Gensler undervisade tidigare i kurser med blockchain-teknik medan han undervisade vid MIT. Under sin bekräftelseförhör sa han att det var en prioritering för honom att fastställa regler för kryptovalutor.

En annan uppmuntrande siffra i SEC är kommissionär Hester Peirce. Hon talade tidigare för att tillåta bitcoin-ETF: er som ett säkert, reglerat sätt att exponera investerare för kryptovalutor.

Enligt WSJ släppte hon en uppdaterad plan för en ”säker hamn” för kryptovalutor förra veckan. Denna plan skulle undanta digitala valutor från de flesta säkerhetsregler under en utvecklingsperiod på tre år. Som förespråkare av kryptovaluta tidigare har sagt skulle detta tillfälliga undantag vara avgörande för utvecklingen av den framväxande industrin.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link