Wow. Mycket NFT. Dogecoin Co-Creator säljer 420 DOGE-samlarobjekt

I korthet

  • Dogecoins medgrundare Billy Markus säljer en serie DOGE-inspirerade NFT: er.
  • Markus sålde berömt sin DODE 2015 och missade miljarder. Kommer dessa NFT att kompensera för det?

Dogecoin mani slutar inte med Elon Musk och Coinbase-listor. Nej, nu har världens mest populära meme-kryptovaluta sin egen linje av NFT: er—Och 420 av dem är på väg just nu.

Billy Markus, ingenjör och grundare av kryptovalutan, gjorde meddelande på Twitter igår och sa att han “ville prova något annat och prova en ny plattform som låter dig skapa flera kopior av samma NFT” med hjälp av Rarible, en populär NFT-marknadsplats.

NFT: erna verkar alla vara en version av samma rörliga bild av ett roterande mynt med Dogecoin-logotypen – ett japanskt hundmeme – präglat på det. Markus lastar ner dem i en tredelad försäljning, varav två redan har sålt ut.

I det första steget har 181 av 420 DOGE NFT-enheter sålts för 0,08 Ethereum (ungefär $ 205 vardera, till dagens ETH-priser) på Rarible. Tre NFT: er såldes för 0,8 Ethereum (2 051 $) i andra nivån och tredje nivåförsäljningen hade bara en NFT på Foundation som gick till 1,5 ETH – eller cirka 3 800 $ just nu.

NFT är unika digitala tokens, mestadels på Ethereum nätverk, som kan representera nästan vad som helst på nätet, till exempel konst, ljud eller videoinnehåll.

De exploderad i popularitet i år – och såld för mycket av pengar. Art NFT är särskilt populära.

Dogecoin är en kryptovaluta som började som ett skämt men nu är det sjätte mest värdefulla myntet, med ett marknadsvärde på 47,3 miljarder dollar (det är en seriös siffra: det är större än många företag på S&P 500.)

Myntet har blivit mycket populärt det senaste året som Twitter loudmouth (och världens tredje rikaste mannen) Teslas VD Elon Musk har pumpade myntet online och kallar det för sin favoritkrypto.

Och dess värde har skjutit i höjden. Idag handlades den till 0,34 dollar – en ökning med 13 600% av priset under det senaste året.

Förra veckan noterade Coinbase, den största kryptobörsen i USA, myntet för att göra valutan lättare tillgänglig för användare efter en popularitetsökning.

Och även om dess värde har drivits av memes, är Dogecoin inget skämt – åtminstone inte längre, enligt teamet bakom det. Dogecoin-utvecklaren Ross Nicoll förra månaden berättade Avkryptera att de som arbetar med valutans teknik vägrade pengar från Musk, men samarbetar med honom för att göra det till en seriös rival till Bitcoin.

Markus berömt såg inte någon av pengarna som hälldes i valutan. Kan hans NFT-försäljning vara en fräck insamlingsmetod för att skapa världens nästa stora likvärdiga kassasystem?

Tyvärr för Markus skulle han ha varit mycket bättre att hålla fast vid den DOGE: han har bara tjänat cirka 46 000 dollar från NFT-försäljningen hittills.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link