World Wide Web Source Code ska auktioneras som NFT

Dataforskaren Tim Berners-Lee har meddelat att han kommer att auktionera bort den ursprungliga koden för internet som en icke-fungibel token (NFT).

Försäljningen är lämpligt “Detta förändrade allt” och drivs av Sotheby’s London från 23-30 juni. Öppningsbud för att köpa internetets källkod börjar vid $ 1000. Försäljningen från auktionen kommer att gynna välgörenhetsorganisationer som Berners-Lee och hans fru stöder.

Källkodens NFT innehåller de ursprungliga tidsstämplade filerna skrivna av Berners-Lee 1989 medan de arbetade vid forskningslaboratoriet CERN. Berners-Lee föreslog att företaget skulle undersöka ett informationshanteringssystem som hans chefer ansåg ”vaga men spännande.”

Trots det ljumma svaret från ledningen tog Berners-Lee på sig att skriva implementeringarna av tre språk och protokoll som utgör de flesta av de 9 555 kodraderna.

En auktion full av historia

De 9 555 källkodslinjerna kommer att knytas till en NFT och filerna kommer att vara tillgängliga för köparen efter att auktionen är klar. Inkluderat är vart och ett av ursprungen till Hypertext Markup Language (HTML), Hypertext Transfer Protocol (HTTP) och Uniform Resource Identifiers (URI). Koden på auktion innehåller också HTML-dokument som fungerade som den ursprungliga ägarmanualen för hela världen.

Den vinnande budgivaren kommer också att skickas ett brev från Berners-Lee där uppfinnaren ”reflekterar över koden och processen att skapa den.” Dessutom får vinnaren en halvtimme lång video, skapad av en grafisk formgivare, och visar koden som faktiskt skrivs.

Avrundningen av försäljningen blir en digital affisch som innehåller var och en av de 9 555 kodraderna och Berners-Lees handskrivna signatur.

Försäljningen markerar första gången under de senaste 40 några udda år som Berners-Lee faktiskt har kunnat göra sin uppfinning till något personligt lönsamt. Med tanke på att Internet är en av de största uppfinningarna någonsin, är Berners-Lee välförtjänt av någon ersättning.

”För tre decennier sedan skapade jag något som med efterföljande hjälp av ett stort antal medarbetare över hela världen har varit ett kraftfullt verktyg för mänskligheten,” Berners-Lee.

”För mig har det bästa med internet varit andan av samarbete. Även om jag inte förutspår framtiden hoppas jag verkligen att dess användning, kunskap och potential kommer att vara öppen och tillgänglig för oss alla att fortsätta att förnya, skapa och initiera nästa tekniska omvandling, som vi ännu inte kan föreställa oss.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link