WisdomTree blir andra plats för Ethereum ETF i USA

[ad_1]

Kapitalförvaltaren WisdomTree har lämnat in en Ethereum (ETH) börshandlad fond (ETF) till Securities and Exchange Commission (SEC).

WisdomTree Ethereum Trust skulle listas på Cboe BZX Exchange, även om tickersymbolen ännu inte har fastställts. Enligt arkivering saknar ETH ETF för närvarande en kryptovärde.

Ny Ethereum ETF-arkivering

Fonden skulle erbjuda WisdomTree-kunder exponering för kryptotillgången utan att behöva äga några själva.

Fonden kommer att innehålla eter som värderas dagligen enligt CF Ether-Dollar US Settlement Price. Detta är ett oberoende beräknat värde baserat på en aggregering av exekverat handelsflöde av större eter spotbörser.

WisdomTree hade redan lämnat in en bitcoin (BTC) ETF till den amerikanska tillsynsmyndigheten tidigare i mars. Med inlämningen av ETH-ETF blir WisdomTree den andra kapitalförvaltaren som vill erbjuda produkten, efter VanEck.

Godkännande av endera kan leda till att Ethereums investeringar blir lättare tillgängliga för amerikanska detaljhandlare.

Kanadas krypto-ETF: er

SEC har ännu inte godkänt en enda BTC ETF, än mindre en ETH-motsvarighet. Men kanadensiska tillsynsmyndigheter har flyttat mycket snabbare för att erbjuda båda produkterna.

Till exempel lanserade Kanadas största digitala kapitalförvaltare 3iQ sin BTC-ETF på Toronto Stock Exchange i april. Under tiden lanserade Purpose Investments den första BTC ETF i Nordamerika ända tillbaka i februari. Enligt prospektet kommer ”Big Four” -rådgivaren Ernst och Young att granska ETF.

Kanada ligger också före med att erbjuda ETH-ETF: er. Ännu en gång banbrytaren för krypto-ETF: er, Purpose Investments, började erbjuda den första ETH-ETF i världen i april. Ether Capital Corporation hjälpte företaget i detta arbete som konsult. Under tiden i ett konkurrerande krav på företräde meddelade CI Global att det skulle vara det första som släppte en ETH-ETF i februari 2021. Denna lansering ägde rum i samarbete med Galaxy Digital.

Även om det ännu inte lyckades i USA, lanserade WisdomTree förra månaden en ETH-börshandlad produkt i Europa. Den 29 april noterade WisdomTree Ethereum ETP (ETHW) på tyska Börse Xetra och schweiziska börsen (SIX).

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link