Wicked Cranium NFT säljer 4 miljoner dollar på två dagar

I korthet

  • Wicked Craniums – en ny samling NFT: er knutna till algoritmiskt genererade ikoner – lanserades tidigare denna vecka.
  • Det genereras över 4 miljoner dollar på två dagar.
  • Veckans hetaste NFT-franchise förblir serien Bored Ape Yacht Club.

En ny NFT samlingen Wicked Craniums har genererat över 4 miljoner dollar i sekundärförsäljning på bara två dagar, vilket gör den till den näst mest populära serien på OpenSeas digitala marknadsplats den här veckan.

Det är den senaste NFT-samlingen i CryptoPunks-ven – de små, algoritmiskt genererade porträtt som har blivit dyra samlarobjekt under de senaste åren. Varje porträtt har en uppsättning unika egenskaper, några sällsynta och mer värdefulla än andra. De med isblå hud, till exempel (det finns bara några få av 10 000 totala ikoner) har sålt för miljoner dollar.

NFT är ett slags kryptovaluta som kan bifogas filer på internet och säljas som bevis på ägande. De är ett praktiskt sätt att göra digitala bilder och videor till diskreta samlarobjekt.

Liksom CryptoPunks är Wicked Cranium NFTs bundna till en grupp små porträtt, var och en med en randomiserad uppsättning egenskaper. Vridningen är att konsten är något annorlunda – det här är porträtt av skelett, snarare än blockiga, missnöjda ”punkare”. Det finns totalt 10 762.

Den hetaste NFT-serien för tillfället, och arvtagaren till CryptoPunks, är en samling som heter Bored Ape Yacht Club. Det är samma sak: en begränsad uppsättning algoritmiskt genererade porträtt, den här gången med uttråkade apor. Tidigare denna månad sålde en Bored Ape för 49,9 ETH, eller cirka 130 000 $ vid den tiden.

Även trots enstaka NFT-försäljning med stora namnhar handelsvolymerna på marknaden minskat de senaste månaderna. Handlar över NFT: er spåras av nonfungible.com toppade runt 48 000 per vecka i april — den här veckan är antalet närmare 24 000.Source link