White House Tech Advisor rymmer upp till $ 5 miljoner i Bitcoin

En ledande rådgivare till president Biden om teknik och antitrustpolitik håller en stor del av sin rikedom i bitcoin och andra kryptovalutatillgångar enligt rapporter.

Tim Wu är en topp antitrustexpert i Vita huset och bitcoin-miljonär enligt en personlig ekonomisk information som han nyligen lämnade in.

Enligt rapporter har Wu mellan $ 1 och $ 5 miljoner i Bitcoin och så mycket som $ 250 000 i den kinesiska kryptolagringsplattformen Filecoin. Politico bekräftade att den finansiella informationen tillhandahölls av Brown Institute for Media Innovation vid Columbia University, som begärde dokumentet från Vita huset.

Rådgivaren har inte alltid varit förälskad i BTC, kallar det en bubbla och ifrågasätter dess värde i en artikel som han skrev för New York Times 2017.

En förändring av hållning

Det var inte klart när Wu gjorde sina bitcoin-köp, men alla som köpte före januari 2021 skulle fortfarande ha vinst.

Wu gick med i Biden-administrationen i mars som specialassistent för teknik- och konkurrenspolitik för presidenten, men han är inte inblandad i någon politisk utformning av kryptovalutor. En tjänsteman i Vita huset bekräftade:

”Tim återkallas från några speciella frågor som rör bitcoin eller kryptokurrency i allmänhet på grund av sitt ekonomiska intresse och har inte arbetat med några sådana frågor.”

Den finansiella informationen uppskattar hans innehav till mellan 29 och 146 BTC. Kryptodelen av hans portfölj uppskattas till mellan 25% och 43% av hans totala tillgångar, varav majoriteten är bundna i Vanguards fonder.

Wu tjänstgjorde också i Obama-administrationen och myntade termen ”nätneutralitet” som hänvisar till principen att internetleverantörer måste behandla all digital kommunikation lika och inte diskriminera eller debitera på olika sätt baserat på användare, innehåll, webbplats, plattform eller andra kriterier .

Bitcoin-priset fortsätter att dumpa

En stor försäljning av Bitcoin-gruvarbetare har resulterat i en kaskad av försäljning och en massiv marknadsnedgång de senaste dagarna.

Vid tidpunkten för handeln handlades BTC på 32 720 dollar efter att ha sjunkit kort till 30 100 dollar. Flytten kan ha påskyndats av gruvarbetare som likviderade så mycket som 5 000 BTC nyligen som rapporterats av Glassnod.

Dumpningen har varit sämre för de flesta altcoins som vanligt, och många av de högre marknadsvärdena har förlorat dubbelsiffriga siffror.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

Source link