Weezer gör ”OK ​​Crypto” NFT-men inte på Ethereum

[ad_1]

I korthet

  • Rockbandet Weezer lanserar en uppsättning NFT-samlarobjekt på WAX-blockchain från och med den 29 april.
  • Satsen kommer att innehålla 12 ”Ultra Rare” NFT som kan bytas ut mot fysiska leksaker baserat på bandets senaste album.

Rockbandet Weezer tillkännagav idag att det kommer att gå med i den spärrande tid av musiker som släpper digitala samlarobjekt som icke-fungibla tokens (NFT: er). Men till skillnad från de flesta, om inte alla av dessa musiker, har Weezer valt emot Ethereum till förmån för ett konkurrerande nätverk för att skapa sina varor och förklara i en tweet att det skulle vara ”bättre för miljön.”

NFT kommer att vara släpptes på WAX blockchain och är baserade på bandets senaste album, OK Human – men mer specifikt bygger de på ett begränsat antal fysiska leksaker inspirerade av albumet, skapat av Death By Toys. Enligt Weezers Twitter, de ”tog leksakerna och gjorde dem till digitala samlarobjekt så att fler kunde få tag på dem.”

En NFT, för dem som fortfarande inte vet, är i huvudsak en äganderätt för ett digitalt objekt, oavsett om det är en stillbild eller animerad bild, video, tweet, videospel, musikfil och mer. NFT: er tokeniseras på en blockchain för att ge bevislig knapphet och autentisering, vilket ger dessa digitala objekt en sällsynthet och samlarbarhet som en typisk bild- eller videofil inte har.

Weezers ”OK Crypto” NFTs, som startar den 28 april, kommer att innehålla 12 kärndesigner, var och en inspirerad av ett annat spår på albumet. Varje NFT kommer att ha flera varianter på olika sällsynthetsnivåer, inklusive en enda “Ultra Rare” -version i guld som kan lösas in för att få den fysiska leksaken den är baserad på. Samlingen kommer att säljas i förpackningar om 10 NFT för $ 20 eller 25 NFT för $ 40.

I en serie tweets förklarade Weezer varför den valde bevis på insats VAX blockchain—Som har använts för andra NFT, t.ex. Topps Major League Baseball-kort och Godzilla samlarföremål—Över en alternativ blockchain. Ethereum, en av de mest populära blockkedjorna för att utfärda NFT, har kritiserats för miljöpåverkan av dess bevis på arbetet blockchain, vilket kräver betydande distribuerad datorkraft för att fungera. Ethereum är högt gas priser, i huvudsak transaktionsavgifter som debiteras för att använda blockchain, var också ett bekymmer för bandet.

”Vi vill göra vår första upplevelse av blockchain rolig och tillgänglig för alla. Du kommer att kunna köpa med ditt kreditkort och det inkluderar inte någon av de gasavgifter (aka serviceavgifter) du kanske har hört talas om, ” läser en twittrad bild.

”WAX använder också 1% av mängden energi som [Ethereum] och andra använder, så det finns inga problem där heller ”, fortsätter det. ”Det finns inga auktioner […] och du kan använda riktiga pengar från ett kreditkort, inte Bitcoin. Väldigt enkelt.”

Efterfrågan på NFT har ökat 2021 med mer än 1,5 miljarder dollar i transaktionsvolym under årets tre första månader, enligt DappRadar. Många musiker har kommit in på NFT-mani, om än på olika sätt. Artister gillar Helgen, Grimes, Snoop Doggoch Mick Jagger har släppt animerade konstverk eller korta videor, medan rockbandet Kings of Leon lanserade sitt sista album som en NFT.[ad_2]

Source link