WazirX under utredning av Indiens verkställande direktorat

Det indiska kryptobörsen WazirX undersöks av landets verkställande direktorat (ED) för misstänkt överträdelse av valutareglerna.

ED sade att börsens misstänkta brott mot landets valutahandlingslag innebar transaktioner värda 27,90 miljarder rupier ($ 381,93 miljoner). Byrån sa också att cheferna Nischal Shetty och Hanuam Mhatre var under utredning tillsammans med företaget.

Detaljer om utredningen

Den här nya utredningen är kopplad till en penningtvättutredning av kinesiskt ägda illegala onlinespelapplikationer. Enligt ED tvättade anklagade kinesiska medborgare kriminella intäkter genom att omvandla dem till kryptovalutan (USDT).

De överförde sedan dessa konverterade intäkter via Binance, som förvärvade WazirX år 2019. Enligt ED fick WazirX kryptovaluta värt 8,8 miljarder rupier (120 miljoner dollar) från Binance-konton. 14 miljarder rupier (191 miljoner dollar) överfördes sedan till Binance-konton under undersökningsperioden.

ED utfärdade en anmälan till företaget och dess chefer, vilket kräver att namngivna parter ger en förklaring till en domstol. Under tiden sa WazirX att det ännu inte hade fått någon anmälan om utställningsorsak och förklarat att alla tillämpliga lagar följs.

WazirX utfärdar

Det här är inte den första osmickrande pressen som WazirX nyligen har fått. Tidigare i år överväldigades utbytet av efterfrågan på dogecoin (DOGE). Många försök från användare att handla kryptovaluta upplevdes som cyberattacker och förnekades av börsens servrar. WazirX hade tidigare haft problem med perioder med högre volym.

Detta hade bara förvärrats av den instabila regleringsmiljön i Indien. Tidigare hade Indiens centralbank informellt uppmanat långivare att bryta banden med kryptorelaterade företag. Den privata långivaren ICICI Bank gjorde sådant med WazirX, vilket bidrog till dess problem med handelns bearbetningskapacitet. Sedan dess har RBI förtydligat sin ståndpunkt och i praktiken nekat denna informella begäran.

Utbytesinvasion i Indien

Samtidigt, trots all denna osäkerhet i lagstiftningen, ser globala kryptobörser alltmer ut på att komma in på den indiska marknaden. Kraken, Bitfinex och KuCoin har redan inlett samtal för att bättre förstå den indiska marknaden och ingångspunkter. För att komma in på marknaden måste dessa börser starta egna dotterbolag i landet eller köpa ett lokalt företag.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link