WazirX anställer TRM-laboratorier för att upptäcka bedrägeri

Indiens största kryptovalutautbyte WazirX har anställt blockchain-underrättelseföretaget TRM Labs för att hjälpa det upptäcka kryptobedrägeri.

WazirX gör det i en tid då det har kommit under ökad granskning från landets utredningsorgan. TRM tillhandahåller för sin del tjänster som kryptoöverensstämmelse och riskhantering. Detta inkluderar saker som verktyg för plånbokscreening, transaktionsövervakning och utredningar.

WazirX sa att TRM kommer att hjälpa dem att övervaka, utreda och mildra kryptobedrägeri och ekonomiskt brott på plattformen.

TRM: s fördel

Nischal Shetty, grundare och VD för WazirX, sa att efterlevnad av globala regelkrav är avgörande för börsens framgång. Samtidigt betonade han behovet av att möta kundernas förväntningar på snabba, sömlösa transaktioner.

”TRMs plattform hjälper oss att uppnå denna balans med en AML-lösning som är lätt för stora efterlevnadsteam att använda, men som också stöds av den bästa blockchain-analysen i klass”, säger Shetty. TRM: s övervakningskapacitet täcker över 300 000 digitala tillgångar, bland annat Ethereum, Dogecoin, Cardano, MATIC och Shiba Inu.

WazirX: s frågor

Något av en marknadsledare, WazirX gör vad de kan för att behålla sina mer än 6,5 miljoner användare och en månadsvolym på 6,2 miljarder dollar. Genom att anställa TRM hoppas de kunna bygga förtroende hos indiska myndigheter. På senare tid har myndigheter uttryckt oro för att kryptotillgångar används för kriminell verksamhet som penningtvätt och finansiering av terrorism. Följaktligen behöver WazirX ”visa en robust förmåga att upptäcka och förhindra olaglig aktivitet på sin plattform”.

Förra månaden utfärdade verkställighetsdirektoratet ett meddelande om uppvisning till WazirX och Shetty. Det kallade Shetty för att förklara transaktioner som byrån sa strider mot Indiens valutaregler. Mumbai-vingen från Narcotics Control Bureau (NCB) sökte också detaljer från kryptobörsen den 18 juni.

De begärde information om en påstådd narkotikahandlare som kan ha använt plattformen för att handla i smuggling.

WazirX är inte ensam bland kryptobörser som hanterar problem i Indien just nu. Cryptocurrency exchange i India kämpar för att säkra betalningslösningar nu när fler banker bryter bandet. Många är nu beroende av någon kombination av alternativ som är dåliga för skalning.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link