Warren Buffetts högra man: Bitcoins framgång är motbjudande

I korthet

  • Charlie Munger hatar “Bitcoin-framgången.”
  • Warren Buffett, som tidigare kallade Bitcoin “råttgift i kvadrat”, talade inte den här gången. Han ville inte uppröra Bitcoiners.

Charlie Munger, den 97-åriga amerikanska miljardärinvesteraren, hatar Bitcoin och vill att alla ska veta det.

Munger talade igår vid det årliga bolagsstämman i Berkshire Hathaway, konglomeratet som ägs av hans livslånga affärspartner, 90-årige Warren Buffett.

“De som känner mig väl vinkar bara den röda flaggan till tjuren”, sade Munger, som fungerar som Berkshires vice ordförande, som svar på en fråga om Bitcoin. “Självklart hatar jag Bitcoin-framgången, och jag välkomnar inte en valuta som är så användbar för kidnappare och utpressare och så vidare. Inte heller gillar jag bara att blanda ut några extra miljarder och miljarder och miljarder dollar till någon som bara uppfann en ny finansiell produkt ur luften. “

“Så jag tror att jag bör säga blygsamt att jag tycker att hela jävla utvecklingen är äcklig och strider mot civilisationens intressen.”

Mungers attacker mot Bitcoin tappade Crypto Twitter. I en våg av ad-hominem-attacker lammades Munger för allt från påstås tvätta miljarder dollar till hans obevekliga försvar av hans koksdryck. Men det var inte något så nytt från Munger, som tidigare också har beskrivit Bitcoin som “omoraliskt” och “turds.”

Buffett, som tidigare kallade Bitcoin ”råttgift i kvadrat”, valde att inte delta i Mungers anti-Bitcoin-tirad.

“Jag kommer att undvika den frågan eftersom vi förmodligen har hundratusentals människor som tittar på den egna Bitcoin, och vi har förmodligen två personer som är korta”, sa han.

Buffett ville inte regna på någons parad.

“Så vi har valet att göra 400 000 människor arg på oss och olyckliga, eller att göra två människor glada, och det är bara en dum ekvation.”

Buffett fick först Bitcoin i februari 2020 på en välgörenhetsmiddag med Justin Sun, VD för TRON. Sun hade betalat 4,6 miljoner dollar för äran. Men en gång en no-coiner, alltid en no-coiner: Buffetts Bitcoin-gåva från Sun verkar inte ha ändrat sig.

När det gäller Munger, ja, åtminstone kallade han Bitcoin en “framgång.”

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link