WallStreetBets lanserar Blockchain-appen för att bekämpa marknadsmanipulation

[ad_1]

Trots att de startade som en gräsrotsrörelse som inte hade någon formell hierarki eller ledarskap, fortsätter WallStreetBets att skaka upp den etablerade finansbranschen.

WallStreetBets tillkännagav sina planer idag att använda blockchain-teknik i en app som syftar till att gå marknadsmässig manipulation. Gruppen har gått från en utlösning av Occupy-rörelsen till en Reddit-sida till ett världsomspännande fenomen som till synes över natten.

WSB blev känd efter förlamande hedgefonder genom att korta pressa GameStop genom ett samordnat drag. Nu flyttar enheten som WallStreetBets in på appmarknaden.

Den inofficiella gruppen tar ett stort steg mot blockchain-baserad ekonomi, vilket är en avvikande väg från gruppens ursprungliga mål att upphöra med beroendet av korrupta institutioner inom finans. Steget kommer i form av deras nya app med titeln WSB DApp. På den officiella sidan för webbplatsen anges gruppens avsikt att öka sin röst via den decentraliserade appen:

”WSB-rörelsen för finansiell demokrati startade på Reddit och blev ett globalt fenomen. Det är därför (vi, aporna) skapade en decentraliserad applikation för att ge vårt samhälle ett verktyg för att uttrycka sina åsikter som investerare i detaljhandeln. WSB dApp löser de avgifter och marknadsmanipuleringsproblem som enbart har gynnat centraliserade finansinstitut under de senaste 100 åren. ”

WallStreetBets grundare Jamie Rogozinski tillade: ”Sammanförandet av blockchain-teknik med finansmarknaderna är nästa logiska steg för finansiering – och inte bara för Wall Street utan överallt. Det kommer att resultera i starkare, mer demokratiserade marknader och kommer att ge individer runt om i världen. ”

Gemenskapens röstningsplattform

Webbplatsen förklarar att appen är avsedd att användas som en community-röstningsplattform för ETP-beslut som ett kollektiv. Fonder kommer att fördelas uteslutande baserat på den röstande allmänhetens åsikter. Detta möjliggörs via en decentraliserad autonom organisation, eller DAO, och gör det möjligt för alla investerare i detaljhandeln att exponera för ETP.

DApp kommer att styras av en skräddarsydd WSB-styrningstoken. Användare får behålla polletter och använda dem för att rösta om ombalansering och exponeringsinsatser. Underteckningen av en transaktion med WSB-tokens är hur röster avges under förutbestämda röstningscykler.

DApp utvecklades genom ett samarbete mellan några av de stora namnen i WallStreetBets-communityn med blockchain- och fintech-experter. ETP: erna som de utvecklade liknar indexfonder eftersom de erbjuder kunder exponering för flera olika tillgångar. Där ETP: er skiljer sig åt kan de fungera i ett helt decentraliserat utrymme.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link