Volymer på Diginexs EQUOS-börs överstiger 1 miljard dollar

[ad_1]

Företaget för finansiella tjänster för digitala tillgångar Diginex Limited meddelade rekordvolymer på över 1 miljard dollar.

De genomsnittliga dagliga volymerna på företagets EQUOS-kryptovalutautbyte har ökat tre gånger den senaste månaden. Lanseringen av börsens inbyggda token, EQUOS Origin (EQO), har bidragit till att öka denna ökning.

Sedan lanseringen av EQO har börsen sett dagliga volymer överstiga 100 miljoner dollar. Börsen har också sett en ökning från det växande antalet institutionella kunder.

”Den explosiva tillväxten på börsen validerar den färdplan som vi har byggt under de senaste åren”, säger Diginex VD Richard Byworth.

Han sa också:

”Vi bygger ett företag på lång sikt som fokuserar på att tillhandahålla en lönsam lösning för institutioner att få tillgång till denna växande nya tillgångsklass. Det här är bara början. ”

EQO-token

Innan EQO-token startade var EQUOS en platsbörs. Det började erbjuda Bitcoin Perpetuals i januari 2021, följt av ETH Perpetuals förra månaden. Börsen lanserade slutligen sin ursprungliga token den 8 april. Detta gjorde Diginex till det första Nasdaq-noterade företaget som utfärdade sin kryptovaluta.

Noterat var att Diginex inte hade för avsikt att skaffa kapital genom sin försäljning av EQO-token. Snarare kan användare bara tjäna token genom att handla på EQUOS. De kan också tjäna myntet genom att satsa på börsen.

En minoritetsdel av den dagliga tilldelningen skickas till EQUOS-kassan. Enligt ett tidigare tillkännagivande är myntet som saknar ett erbjudande eller gruvkapacitet i linje med EQUOS: s ”värderingar av transparens, rättvisa och jämlikhet.” Dessutom, i en nick till bitcoin, kommer EQO att ha en begränsad tillgång på 21 miljoner tokens.

Byworths bitcoin-insats

Tidigare i år sa Byworth att hans företag förväntar sig att bitcoin når minst 175 000 dollar vid årsskiftet. Byworth berättade för Bloomberg att den institutionella adoption BTC redan har börjat se var nyckeln. Han betonade också växande intresse från ”företagen”.

Byworth sa:

”Du ser makro hedgefondförvaltare som har funnits i detta utrymme under en tid. Du börjar nu se att några av bandkillarna blir involverade i detta utrymme. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link