Vitalik Buterin pratar NFT, DAO, DeFi och Next Million Ethereum-användare

[ad_1]

I korthet

  • Ethereums grundare Vitalik Buterin erbjöd sina synpunkter på NFT, framtida arbetssätt och Ethereums pågående uppgradering vid Ethereal Summit 2021.
  • Han sa att NFT, trots allt deras spekulativa överklagande, också erbjöd skaparna en affärsmodell för första gången.

Ethereum medgrundare Vitalik Buterin tog sig till (virtuell) scen på Avkryptera’s Ethereal Summit för att förkämpa de nya affärsmodellerna och sätten att organisera som pionjärer ovanpå den blockkedjedrivna ”världsdatorn”.

”Det finns alla dessa experiment kring decentraliserade organisationer, decentraliserad styrning, bevis på mänskliga saker, bevis på deltagande”, säger Buterin, i samtal med journalist och författare. Camila Russo. ”Bara olika idéer för hur människor kan organisera och arbeta tillsammans över Internet som utvecklas på Ethereum. Och det skulle bara vara fantastiskt att se fler av dem som faktiskt bryter ut och förvandlas till något som verkligen hjälper människor att arbeta bättre tillsammans på en stor skala. ”

Decentraliserade organisationer, eller DAO: er, existerar som en uppsättning smarta kontrakt på Ethereum blockchain, vilket gör det möjligt för grupper av människor att organisera sig i en icke-hierarkisk struktur. De senaste månaderna har de gjort det sköt till framträdande, med delstaten Wyoming som passerar a räkningen att bevilja dem rättslig status.

”Människor har pratat om DeFi-rymden och NFT: er som något som verkligen lyckats bryta ut i mainstream.”

Vitalik Buterin

Buterin pekade också på rollen som decentraliserad finansiering (DeFi) och icke-fungibla tokens (NFT: er) för att påskynda antagandet av Ethereum. ”Människor har pratat mycket om DeFi-rymden och NFT: er som bara något som verkligen lyckats bryta ut i mainstream och få många människor intresserade”, sa han.

NFT är kryptografiskt unika tokens som kan länkas till digitalt innehåll som bilder och musik. Under de senaste månaderna har de exploderat i popularitet, med varumärken och kändisar som lanserat sina egna NFT: er, medan flera miljoner dollar försäljning av digital konst har fått rubriker.

Medan Buterin medgav att det finns en ”spekulativ aspekt” till NFT: er, var han upphetsad över deras potential att ”tillåta grupper av människor som tidigare inte hade någon affärsmodell, att äntligen ha en affärsmodell av något slag för första gången.” Det kan inkludera skapare, artister och till och med välgörenhetsorganisationer, tillade han. ”Sådana saker kan användas som ett sätt att få vissa interaktioner att hända som bara inte kunde hända innan”, sa han. ”Det är redan ett bra resultat.”

Vägen till Ethereum 2.0

Högst upp på Buterins prioriteringslista är dock att övervaka övergången till Ethereum 2.0, den efterlängtade uppgraderingen som kommer att se Ethereums övergång från en energisugen bevis på arbetskonsensusmekanism till en mer miljövänlig bevis på insatsmodell.

Den 27-årige, som uppfann Ethereum när han bara var 19, sa att kompromisser har varit nödvändiga för att uppnå en smidig övergång till det nya nätverket, vilket lovar att förbättra Ethereums transaktionshastigheter och säkerhet och driva applikationerna som kommer att inleda en miljarder nya användare.

”Färdplanen har utvecklats till att bli mer pragmatisk över tid på många sätt, eftersom samgåendet blir närmare”, säger Buterin.

Slutsatsen av den efterlängtade uppgraderingen är inskriven i slutet av detta år – enligt ”optimistiska uppskattningar”, enligt Buterin.

Istället för att två blockkedjor med tillgångar från det ena måste omsorgsfullt överföras till det andra (som ursprungligen tänktes 2018) har nätverksuppgraderingen utformats för att orsaka användare och utvecklare ett minimum av störningar och lovar avsevärt förbättrad skalbarhet genom skärning och ”annat härliga saker, sade Buterin.

Ut med det gamla och in med det nya

Den kanske största kompromissen är att den nya proof-of-stake-kedjan inte kommer att innehålla transaktionshistoriken för den gamla proof-of-work-kedjan, som döps om till ”exekveringskedjan”. Under tiden har Beacon-kedjan, som introducerar bevis på insats i Ethereum-nätverket, döpt om till konsensuskedjan.

”Efter sammanslagningen kommer avrättningskedjan att leva inuti konsensuskedjan”, förklarade Buterin. ”Varje fyrkedjeblock innehåller ett kedjeblock. Så du har bokstavligen en kedja inuti en kedja, ”tillade han.

Denna design beslutades för att ”göra sammanslagningsprocessen så enkel som möjligt och så smidig som möjligt för användare, för kunder, utvecklare och för kontrakt och applikationsutvecklare”, säger Buterin. ”Det händer mycket komplicerat tekniskt trollkarl i bakgrunden, men ur användarnas synvinkel behöver du inte oroa dig för det lika mycket”, tillade han.

Hela blockkedjans transaktionshistorik kommer fortfarande att finnas i detta bevis på arbetskedjan. Men så småningom kommer Ethereum-klienter att ta bort den gamla koden, som inte längre är kompatibel med den nya versionen. ”Och människor kommer att behöva antingen använda gamla noder eller skapa specialprotokoll för att hantera riktigt gamla data”, förklarade han.

Verktyg som Diagrammet, som effektivt kan lokalisera gamla data, finns redan, noterade han, och nya utvecklas.

Kommer Ethereum fortfarande att vara oföränderlig?

Beslutet att inte ta med de gamla uppgifterna var en nödvändig avvägning. ”Vi vill definitivt inte att Ethereum-noder bara fortsätter att bli mer otympliga och mer komplexa att bygga och köra över tiden”, säger Buterin.

”Vi vill definitivt inte att Ethereum-noder bara fortsätter att bli mer otympliga.”

Vitalik Buterin

Intervjuaren Camila Russo frågade honom lite djupare in i de kommande förändringarna hur de skulle påverka Ethereums oföränderlighet.

”Jag tror inte att det skulle äventyra oföränderligheten eftersom hash-kedjan fortfarande finns där”, och så kan det fortfarande kontrolleras, sade Buterin, med hänvisning till den ursprungliga blockchain. Men han insåg att detta kanske inte är samma uppfattning som de som till exempel förkämpar Bitcoin.

”Det finns, tror jag, en verklig kulturell skillnad i förväntningar”, sa han. “[Bitcoiners] uppskattar verkligen denna idé att med en nuvarande Bitcoin-nod kan du bara gå och validera varje sak som hände från dag ett. ” Med Ethereum är det inte riktigt fallet; en framtida forskare skulle behöva använda en äldre klient för att kontrollera den äldre delen av kedjan. Han tillade att denna skillnad mellan samhällets förhållande till blockchain inte var det enda som skilde ut Bitcoin- och Ethereum-samhällen.

Ethereum riktar sig mot en miljard nya användare

Aya Miyaguchi, verkställande direktör för Ethereum Foundation, som administrerar nätverket, var också på panelen med Buterin. Hon diskuterade initiativ som pågår ombord på Ethereums nästa miljard användare, inklusive ett samarbete med UNICEF.

Det gemensamma initiativet syftar till att ansluta människor till Internet och inledningsvis inriktas inledningsvis på skolor.

Hon sa också att afrikanska regeringar var intresserade av att delta i satsningen på nätverket som ett sätt att uppnå mer ekonomiskt oberoende.

På kort sikt arbetar stiftelsen för att samarbeta inom fler akademiska områden, utvidga sig till ekonomi och samhällsvetenskap, samt tillhandahålla mer finansiering för underresurser som använder nätverket.

Med Ethereums kryptokurrency, ETH, som såg sin prisökning med nästan 25% under den senaste veckan till en ny heltid på $ 3.500, kunde det inte finnas en bättre bakgrund för Buterin och Miyaguchis planer.

[ad_2]

Source link