Vitalik Buterin diskuterar Elon Musks problematiska krav på skalbarhet för Dogecoin

[ad_1]

Vitalik Buterin publicerade ett inlägg om olika skalbarhetslösningar för blockkedjor och hur ökande parametrar, som föreslagits av Musk, är olämpliga.

Ethereums grundare Vitalik Buterin, i ett blogginlägg som publicerades den 23 maj, erbjöd några detaljerade tankar om skalbarhetsproblemet. Inlägget är delvis en motbevisning av Elon Musks påståenden om att påskynda Dogecoin-nätverket genom att helt enkelt öka protokollparametrarna.

Buterin sätter rekordet

Buterin börjar inlägget med att ifrågasätta hur långt man kan ”driva skalbarheten för Blockchain” innan man omedelbart tar itu med Elon Musks tweet om upping Dogecoin-nätverksparametrar. Efter att ha påpekat komplikationerna med centralisering och kompromisser med tekniken säger han att det finns viktiga subtila faktorer som påverkar skalningen.

Buterin hävdar att det är ”avgörande för blockchain-decentralisering för tillsynsmyndigheter att kunna köra en nod.” Han citerar ett slående exempel på hur inflytelserika grupper i ett nätverk om de ville ändra protokollparametrar mycket lätt skulle kunna göra det på bekostnad av vanliga användare.

Vad som hindrar detta från att hända är den vanliga användaren som gör nätverket decentraliserat. Med andra ord är användare som kör noder det skydd som motsätter sig ett nätverks övertagande av potentiellt skadliga aktörer. Han beskriver vidare på andra sätt hur slutanvändare, genom den roll de spelar, förhindrar skadliga aktörer från att utföra attacker.

Den optimala lösningen på detta problem, säger han, är att maximera antalet användare som kan köra en fullständig nod. För att göra detta måste beräkningar, bandbredd och lagring övervägas.

Ethereum upptagen med att hantera skalbarhet med ETH 2.0

ETH 2.0 arbetar också med att skala nätverket, eftersom det blir allt populärare med tillväxten av decentraliserad finansiering (DeFi) och icke-fungibla tokens (NFT).

Sharding är en av de mest efterlängtade skalningslösningarna som kommer att introduceras till nätverket. Vid denna tidpunkt har Ethereum introducerat Rollups, vilken skärning så småningom tar över.

Gaspris (Gwei): GasNow

Skalbarhet är ett problem som måste åtgärdas när blockchain-teknik och appar expanderar, med gasavgifter de senaste månaderna som redan är oerhört höga. Buterin utsåg lagring som den fråga som berör kärnutvecklare mest. I tekniska termer kräver detta statslöshet och tillståndsförfall.

När det gäller skärning säger Buterin att den i grunden kringgår de ovan nämnda begränsningarna. Ethereums plan är att använda kvadratisk skärning, och han fortsätter med att säga att några hundra skärvor sannolikt är ett idealiskt nummer. Han avslutade med att säga att alla lösningar har begränsningar och uppåtriktningar, med att skärpa verkar vara det bästa alternativet på bordet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link