Vitalik Buterin: Crypto kommer att bygga ‘immunsystem’ till Elon Musk TweetsI korthet

  • Vitalik Buterin tror att krypto så småningom kommer att vara immun mot Elon Musks inflytande.
  • Han erkände också marknadens boom-and-bust-natur.
  • Buterin är fortfarande hoppfull om digitala valutor.

Vitalik Buterin, den 27-åriga grundaren av Ethereum, berättade CNN den här veckan det krypto marknader kommer inte att vara i troll för marknadens rörliga kraft av Teslas VD Elon Musks tweets mycket längre.

Sa Buterin: “Elon Musk-tweeting är något som kryptoutrymmet bara har introducerats för första gången bokstavligen förra året och i år. Jag tycker det är rimligt att förvänta sig lite galenskap, men jag tror att marknaderna kommer att lära sig. Elon kommer inte att ha detta inflytande för alltid. “

Buterin utarbetade att även om krypto är prisgiven av Musks tweets just nu kommer den att “bygga upp ett immunsystem över tiden.”

Just nu dominerar ingen Twitter-användare konversationen kring kryptovalutor mer än Elon Musk. Tesla och SpaceX-chefens tweets om Dogecoin och Bitcoin har dramatiskt flyttat myntpriserna.

Torsdagen den 4 februari i år, en Dogecoin tweet från Musk ledde till en prisökning på 40% på en halvtimme. Den marknadsrörande tweet? “Välkommen”, med en bild av Musks ansikte ovanpå en berömd stillbild från Lejonkungen av Rafiki som håller Simba, i detta fall Dogecoin Shiba Inu-avataren, för att se hans stora arv.

För exakt en vecka sedan rakade Musk 15% av priset på Bitcoin när han twittrade ett tillkännagivande att, på grund av oro över miljöpåverkan av Bitcoin gruvdriftSkulle Tesla inte längre acceptera betalning i valutan.

I CNN-intervjun adresserade Buterin Musks kärlek till Dogecoin som ett tecken på Tesla och SpaceX VD: s mänsklighet, snarare än någon avsikt att vilseleda sina anhängare.

Buterin förklarade: “Det faktum att han är en miljard plus miljardär och han driver Tesla och SpaceX och alla dessa saker förändrar inte det faktum att han i slutändan är en människa – och människor blir glada över hundmynt.” Han tillade: “Jag tror inte att Elon har en slags ondskapsfull avsikt i något av detta.”

Ändå måste Musks senaste U-sväng på Bitcoin ha kommit som musik i Buterins öron. Ethereum är den näst största kryptovaluta med marknadsvärde med ett börsvärde på 285 miljarder dollar. Bitcoin kommer först på nästan det tredubblade: 717 miljarder dollar, enligt kryptodataaggregat CoinMarketCap.

För närvarande använder båda valutorna en energikrävande proof-of-work-konsensusmekanism, vilket innebär att gruvdatorer måste spendera mycket energi för att lösa de komplicerade kryptografiska gissningsspel som är nödvändiga för att validera transaktioner.

Senare i år den planerade uppgraderingen till Ethereum 2.0 kommer att byta Ethereum till en proof-of-stake-konsensusmekanism, vilket innebär att de gruvdatorer som spelar mest ETH kommer att validera flest transaktioner. Ethereum Foundation hävdar att detta kommer att göra hela nätverket 99,95% mer energieffektiv.

Buterin på kryptobubblan

Buterin är fortfarande optimistisk om kryptovalutor, trots baisse nyheter från Kina i helgen som staten planerar att slå ner på kryptogruva operationer. Tillkännagivandet följde på tisdagens dåliga nyheter från Kina, när tre bank- och betalningsföreningar släppte ett gemensamt uttalande varna investerare från krypto.

Strängen av baisseartade nyheter torkade nästan en biljon dollar från marknaden; kryptos börsvärde sjönk från 2,42 miljarder dollar på tisdag till dess nuvarande värdering på 1,61 biljoner dollar.

När CNN Business-reporter Matt Egan frågade Buterin om vi är mitt i en kryptobubbla såg Buterin tveksam ut innan han svarade: ”Jag skulle säga ja, men det kommer uppenbarligen inte med en förutsägelse om när bubblan kommer att sluta, för det är notoriskt svårt att förutsäga. ”Source link