Vita huset tillkännager Ransomware-kampplan efter attacken mot JBS

Ombord på flygvapnet ett informerade presidentens ställföreträdande presssekreterare, Karine Jean-Pierre, presskämpen om en allvarlig pågående ransomware-attack.

Större ransomware attack

Den brasilianska köttleverantören, JBS, blev offer för en ransomware-attack som har påverkat deras system de senaste två dagarna. Över sina nordamerikanska och australiska företag har arbetet stannat för tusentals anställda.

På grund av attacken har 7 000 arbetare i australiensiska slakterier och minst 3000 arbetare i hela USA och Kanada fått avbrutna arbetsskift.

När han talade till presskämpen ombord på flygningen till Tulsa sa Ok-Jean-Pierre att Vita huset var,

”Samarbetar direkt med den ryska regeringen i denna fråga och förmedlar budskapet att ansvariga stater inte har ransomware-brottslingar.”

Jean-Pierre tillade att FBI undersökte attacken och president Biden var angelägen om att bekämpa framtida attacker av denna art.

Stridsplan

Jean-Pierre betonade att det var administrationens prioritet att stoppa attacker som detta i framtiden. President Biden har inlett en snabb strategisk granskning för att ta itu med hotet, som kommer att ha fyra ansträngningar:

  1. Distribution av ransomware-infrastruktur och aktörer som arbetar nära den privata sektorn.
  2. Att bygga en internationell koalition för att hålla länder som hamnar lösenaktörer ansvariga.
  3. Utöka kryptovalutaanalys för att hitta och driva brottsliga transaktioner.
  4. Granskar amerikanska ransomwarepolicyer.

Dessa ansträngningar bygger på president Bidens verkställande order, som beskriver fem högprioriterade cybersäkerhetsinitiativ som minskar risken för cyberattacker inklusive ransomware.

Betydelse för kryptovaluta

Det har anklagats av vissa i kryptorummet att president Bidens tid i Vita huset kan ha negativa effekter på industrin. Hittills hade det inte varit många stora drag från Vita huset mot krypto. Och medan ett regelverk diskuteras har inget konkret släppts.

Den senaste utvecklingen tycks dock spegla de nuvarande utsikterna för kryptovalutor i USA. Securities and Exchange Commission (SEC) har varit engagerad i flera högprofiler mot Kraken och Ripple, medan USA: s statskassa har planer på att samla in 700 miljarder dollar genom kryptoskatteåtgärder.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link