Vita huset studerar luckor i tillsyn över kryptovaluta

[ad_1]

President Bidens administration har informerats av Treasury Department-tjänstemän om riskerna med kryptovaluta.

När världen av kryptovaluta fortsätter att växa och utvecklas, gör utmaningarna också för att mildra riskerna med digital valuta. Enligt Washington Post har Vita huset arbetat med tjänstemän från finansdepartementet för att lyfta fram och studera de större frågorna kring krypto och hur man bäst kan hantera dem.

Federala tillsynsmyndigheter från kontoret för valutaövervakaren och konsumentfinansieringsbyrån (CFPB) engagerar sig också.

Vita husets tjänstemän överväger frågor kring kryptohandel

Målet med dessa studier är att identifiera potentiella luckor i tillsynen, till exempel om kryptovalutor kan användas för att finansiera olaglig, olaglig eller till och med terroristaktivitet. Dessutom riktar sig en av de viktigaste orsakerna till den ökade granskningen till dem som använder digital valuta för att undvika federala skatter.

Ansträngningarna har nyligen fördubblats som svar på marknadsvolatiliteten, vilket har ökat oro för miljöeffekterna som orsakas av bitcoin (BTC) -brytning.

Enligt Cambridge Center for Alternative Finance svarar mängden energi som används av bitcoin enbart för 0,52% av den energi som konsumeras av hela planeten. Den mest populära kryptovalutan använder mer energi än hela länder inklusive Nederländerna, Filippinerna och Argentina.

De stora svängningarna på marknaden nyligen har inte bara skakat investerare till grunden, utan också statliga politiska beslutsfattare blir mer och mer bekymrade. Gungan såg bitcoin nosedive mer än 50% på klackarna för att sätta en ny all-time high.

Den flyktiga rörelsen på marknaden har tillskrivits Elon Musks tillkännagivande att Tesla skulle upphöra med BTC-betalningar och Kina lämnar in nya begränsningar för kryptohandel för finansiella företag.

Tillsynsmyndigheter tror uppenbarligen inte att gungorna är ett hot mot stabiliteten på den finansiella marknaden som helhet, även om risken är tillräcklig för att konstant övervakning kommer att krävas.

Som svar på dessa frågor har banktjänstemän och lagstiftare börjat arbeta tillsammans för att ta bort policyer som kan förändra kryptomarknaderna avsevärt. Huset har redan antagit lagstiftning som kräver att federala tillsynsmyndigheter undersöker och belyser kryptoregler som de för närvarande är.

Regeringstjänstemän ställer upp för att samarbeta

På måndag publicerade Federal Reserve Governor Lael Brainard en artikel som föreslår att en centralbanks digitala valuta kan minimera några av dessa regleringsfrågor. Brainard tror att en statlig digital valuta kan ge flera relevanta positiva resultat för både kryptohandlare och statliga enheter.

Securities and Exchange Commission ordförande Gary Gensler delar också oro och möjliga lösningar på regleringsfrågorna. Gensler talade vid den senaste FINRA-konferensen och sa att kongressen måste göra mer för att göra kryptoregler mindre förvirrande och mer omfattande.

I sitt uttalande uttalade Gensler att ”vi måste göra vad vi kan för att säkerställa att dåliga skådespelare inte leker med arbetande familjes sparande och att reglerna tillämpas aggressivt och konsekvent.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link