Visas kryptolänkade kortanvändning förmörkar $ 1 miljarder år 2021

Visa meddelade på onsdagen att kunder som använde sina kryptovaluta-länkade kredit- och betalkort spenderade mer än 1 miljard dollar hittills i år.

Visa fortsätter att vidta åtgärder för att underlätta kryptotransaktioner och det verkar som om deras hårda arbete har gett resultat. I ett blogginlägg på onsdagen meddelade Visa att mer än 1 miljard dollar har skickat med sina kryptlänkade kort hittills 2021. ”Det är tydligt att kryptosamhället ser värde i att koppla digitala valutor till Visas globala nätverk” stater.

Denna siffra överstiger långt vad Visa uppskattar att antalet var under samma period 2020 och 2019 tillsammans. Inga exakta siffror gavs dock.

Nyheten från Visa berättade att de kommer att samarbeta med 50 bästa kryptoplattformar om initiativ som kommer att göra det lättare att spendera och konvertera digital valuta. Visa har 70 miljoner globala handlare, varav många vill ha kryptovalutor.

Försäljningsargumentet för många av dessa program är att de inte kräver att säljaren accepterar krypto direkt. Kunder kan betala i digital valuta och den konverteras automatiskt till handlarens lokala valuta. Uttalandet tillägger: ”Vi har varit upptagna på Visa och anslutit kryptokonomin till vårt” nätverk av nätverk ”, en strategi som är utformad för att ge mervärde till alla former av penningrörelser, oavsett om det gäller Visa-nätverket eller bortom.”

Visa tillkännagav också idag lanseringen av sitt första kryptobelöningskort i samarbete med BlockFi.

Cryptos och kreditkort

Tillkännagivandet och programmen under utveckling är alla en del av Visas mål att bredare acceptera kryptovalutor. Tillbaka i mars meddelade Visa att det kommer att tillåta användning av USD-mynt för att göra transaktioner i sitt betalningsnätverk.

Visa är inte det enda företaget i sin kaliber som tittar på kryptor, Mastercard tittar också på framtiden för en digital valutavärld. Enligt forskning från Mastercard planerar nästan 95% av de nordamerikanska konsumenterna att införliva ett av flera nya betalningssystem inom nästa år.

Dessa system inkluderar kryptor men också alternativ som biometri, kontaktlösa och QR-koder. 40% av de tillfrågade uppgav att kryptovaluta skulle vara deras favoritval i gruppen. Mastercard-studien visade också att tre fjärdedelar av årtusenden skulle använda digital valuta om de hade bättre förståelse för vad det var och hur det fungerar.

Cirka 65% av de tillfrågade uppgav att de redan hade provat en ny betalningsmetod som de skulle ha förbisett om det inte hade varit för den globala pandemin. Craig Vosburg, CPO på Mastercard, förklarar. ”Pandemin fick oss att tänka annorlunda, delvis av nödvändighet. För att leverera det val och den flexibilitet som konsumenterna behöver – och alltmer förväntar sig – måste återförsäljare över hela världen erbjuda en rad betalningslösningar som är lätta att komma åt och alltid är på. När vi ser framåt måste vi fortsätta att möjliggöra alla val, både i butik och online, för att forma handeln och få den digitala ekonomin att fungera för alla. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.Source link