Visa skisserar fem sätt det skjuter in i krypto

I korthet

  • Visa vill att du ska köpa och spendera krypto.
  • Betalningsföretaget har samarbetat med kryptoföretag och finansinstitut.
  • Visa tittar också på centralbankens digitala valutor.

Visas ordförande och VD Al Kelly sa i ett kvartalsresultat den 27 april att företaget har ambitiösa planer för digitala valutor.

“Jag skulle säga att detta är ett utrymme som vi lutar in på ett väldigt, väldigt stort sätt och jag tycker är extremt väl positionerade”, sa Kelly.

Men hur, exakt, planerar Visa att ta fram sina stora kryptoplaner? Här är de fem saker Kelly sa att Visa fokuserar på.

Hjälper dig att köpa krypto

För det första vill Visa göra det lättare för människor att använda Visa-kort för att köpa krypto. I intäktssamtalet rapporterade Kelly en ökning av kryptoköpen med Visa-kort (från börser eller peer-to-peer-plattformar, men sa inte hur mycket.

Kelly beskrev Bitcoin som ”digitalt guld”; myntet är en av företagets högsta prioriteringar. På en Förmögenhet podcast i mars sa Kelly att hans mål är att göra det möjligt för Visa-kunder att köpa Bitcoin direkt och arbeta med Bitcoin plånböcker att “låta Bitcoin översättas till en fiatvaluta.”

Förmögenhet podcast sa Kelly att småföretag som skadats av COVID kan dra nytta av Bitcoin-betalningar. ”Det är dags för verklig förändring där alla accepteras på lika villkor, utan några frågor”, sa han.

Hjälper dig att spendera krypto

För det andra sa Kelly att betalningsjätten ser en möjlighet att konvertera krypto till fiat och använda krypto för shopping. Omedelbara omvandlingar, sa Kelly på Förmögenhet podcast, skulle innebära att cirka 70 miljoner handlare kunde acceptera Bitcoin som betalning.

“Och vi är den tydliga ledaren här”, sa Kelly i intäktssamtalet. Vi har över 35 plattformar och plånböcker med digital valuta som har valt att arbeta med oss. ” Han nämnde Coinbase, Crypto.com, BlockFi, Fold och Bitpanda.

Det finns verkligen efterfrågan. I en undersökning i mars fann Visa att 25% av latinamerikanerna skulle vilja experimentera med kryptovalutabetalningar. Plus, 78% förväntar sig att ny teknik, inklusive krypto, sannolikt är på väg.

Krypto i vardagens ekonomi

Kelly sa att det tredje området för Visa hjälper finansinstitut och fintechs att erbjuda krypto till sina kunder. Han sa att företaget har skapat API: er för att tillåta kunder från finansinstitut att köpa, lagra eller handla digitala valutor som innehas av Anchorage.

Visa har också arbetat med First Boulevard, “en digital neobank”. Neobankens uppdrag är att främja generationens rikedomar i den svarta gemenskapen, och kunder kan köpa och sälja Bitcoin.

Avveckling av krypto

Nästa upp är lösning av krypto.

Kelly skröt över att Visas infrastruktur låter finansinstitut avveckla transaktioner i US-dollar stablecoin, USDC.

I december 2020 samarbetade Visa med Circle, företaget som skapar USDC tillsammans med Coinbase, för att integrera USDC. Senare genomförde Visa en rättegång med Crypto.com, som skickade USDC till Visa’s Ethereum adress vid krypto vårdtjänst Anchorage. Visa meddelade den 29 mars att företaget slutförde sin första USDC-transaktion på Ethereum blockchain.

Avveckling i USDC lägger till de 160 valutor som företaget transaktioner varje dag och de 25 valutor som företaget gör upp transaktioner varje kväll, sade Kelly i intäktssamtalet.

Han tillade att “avveckling i USDC är ganska lik avräkning i amerikanska dollar”, men de tekniska detaljerna skiljer sig åt och kräver ett nära samarbete med kryptovärden ..

Centralbankens digitala valutor

Många centralbanker runt om i världen funderar på lanseringen av digitala versioner av sina fiatvalutor. De kallas centralbankens digitala valutor (CBDC). Visa vill rida den vågen och är upptagen med att försöka få centralbanker som kunder, sa Kelly.

“Vi pratar med centralbanker om kritiken i offentlig-privat partnerskap […] för att de här centralbankernas digitala valutor har värde måste de båda vara säkra i konsumenternas hjärnor, och det är något vi har lång erfarenhet av och kan hjälpa, säger han.

Företaget släppte ett forskningsdokument i december 2020 som gjorde fallet för offline-CBDC. Ett offlinebetalningssystem “skapar en upplevelse som liknar fysiska kontanter”, säger Visa i tidningen. “Men istället för papper i din plånbok är det bitar och byte i din telefon.”

I sitt nästa kvartalsinkomst kan Visa avslöja hur dessa bitar och byte konverterar till dollar och cent.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link