“Vi behöver skalningslösningar som fungerar”, säger RioDeFi-vd, James Anderson

BeinCrypto pratade med James Anderson, VD för RioDeFi, om sin plattform, där DeFi behöver gå för mainstream, och fördelarna som icke-fungibla tokens (NFT) kommer att ha i framtiden.

DeFi växer. Men de som befinner sig utanför kryptovärlden kommer sannolikt att bli förvirrade av denna nya erfarenhet av ekonomi.

Som ett resultat växer många plattformar för att möta behovet av att koppla den “genomsnittliga” personen till DeFi-möjligheter. Detta är målet för RioDeFi.

Plattformen kallar sig “nästa gräns för ekonomi” och VD James Anderson brinner för detta lösningsfokuserade tillvägagångssätt.

DeFi för vardagliga människor

”Vårt huvuduppdrag är att överbrygga traditionell och decentraliserad ekonomi. Vi gör det genom att ansluta blockchains till finansinstitut. Några av de saker vi ska bygga är mycket centraliserad ekonomi. ”

”Många människor hade svårt att använda olika DeFi-protokoll eftersom de inte är riktigt användarvänliga. För många människor kan kryptorummet vara mycket överväldigande, säger han.

Som ett resultat arbetar RioDeFi för att ta förvirringen ur att sätta upp en plånbok och handla med krypto.

”Så vi ville skapa en lösning. Så för en riktig plånbok har vi en OAuth-inloggningsfunktion som snart kommer online som gör att människor kan använda sina Gmail-, Facebook-, Reddit- och andra sociala mediekonton. I grund och botten skapar du en plånbok och hanterar sin privata nyckel på ett decentraliserat sätt. Men att använda dessa konton så att de inte behöver säkerhetskopiera denna fras som de inte är riktigt säkra på och de inte vet hur man gör det, förklarar han.

“Vi tror också att blockchains framtid handlar om interoperabilitet”

Förutom att göra anslutningen till DeFi-utrymmet enklare, syftar Anderson och hans team till att skapa bättre tolkbarhet. De anser att den här nyckeln till växande blockchain och DeFi-användning i framtiden.

”Så, den typ av traditionella blockkedjor har varit väldigt tysta så bitcoin du kan bara interagera med bitcoin rätt, Ethereum kan du interagera med Ethereum, och sedan någon av de Ethereum baserade tokens dessa ERC 20 tokens, men om du vill att Ethereum ska prata med Cardano eller att prata med Polkadot eller något annat som inte händer just nu. ”

”Så vi byggde faktiskt RioChain på Polkadots substratramverk. Det är detta ramverk för blockchain-interoperabilitet, och så att det ekosystemet växer tillåter det blockkedjor att prata med varandra och dela meddelanden och dela tillgångar över dessa, dessa substratbaserade blockkedjor. ”

Bygga en bro med C-DeFi

”Det är roligt eftersom Binance skapade den här smarta kedjan. De kallar det C-DeFi som central DeFi. Vilken typ av oxymoron, i någon mening. Men samtidigt förstår jag varför de gjorde vad de gör som det finns fördelar med denna typ av system. ”

För Anderson erbjuder denna “C-DeFi” möjlighet att koppla samman världarna av traditionell ekonomi och DeFi på det enklaste sättet. Genom detta anslutna tillvägagångssätt ser han sin plattform en möjlighet för både nybörjare och DeFi-hardliners.

”Saker som kontoåterställningsalternativ, som hur ska du ha nya människor i kryptovaluta, om de tappar sitt lösenord och då går alla sina medel till rätta. Så för vissa människor är det okej, och de skulle vilja ha det för att de vill vara sin egen bank, men för andra människor är det lite för mycket, och så vill vi ha båda alternativen för folket, säger han.

NFT på DeFi

Vid sidan av DeFi har NFT varit bland årets största krypto-buzzwords. För Anderson erbjuder dessa tokens verktyg för samlarobjekt och finansiella tillgångar.

En ny projektbyggnad på RioDeFi-plattformen inkapslar denna kombination. Det syftar till att tillhandahålla en lyxig bra NFT-plattform för dem med dyra varor.

”Vi har inte meddelat det här projektet ännu, men det ligger i vårt inkubationscentrum och de kommer att ha dessa produkter som lyxvaror. Så det kan vara allt från en Chanel-väska till en Rolex-klocka, till och med en bil som en klassisk bil eller guldstänger till och med, säger han.

Plattformen gör det möjligt för ägare att visa upp sina lyxvaror genom verifierat ägande. Dessutom erbjuder det också ett sätt att utnyttja dessa varor för pengar.

“Så du kan ta dessa lyxtillgångar, sätta dem i förvar, prägla en NFT baserad på dem, och istället för att ta upp ett lån via en pantbank, vad händer om istället för att lånet tillhandahålls av detta, just denna pantbank med deras bankanslutningar, tänk om det tillhandahålls av en decentraliserad pool av likviditetsleverantörer som vill ha ränta på ett lån, förklarar han.

”I slutet av dagen, om lånet inte betalas, kan någon gå och ansöka om Rolex, en av långivarna, eller så kan den gå in i en likvidationsauktion, den kan säljas i kontanter eller stabila mynt. Då kan det vara en global pool av pengar som kan stödja den här typen av saker. ”

Praktisk användning av NFT

Värdet av NFT genom användningsfall är tydligt för Anderson. Utrymmet för tillväxt och möjligheter utöver den nuvarande hypen är stort.

För honom finns det områden där NFT verkligen kommer att visa sin styrka och nytta. Dessa inkluderar fastigheter, suverän identitet och expansion av finansiella tillgångar.

”I framtiden tror jag att det kommer att finnas fler av den här typen av själv suveräna identiteter som de olika företagen kommer att ge auktorisationer eller så kommer myndigheterna att auktorisera viss information om min identitet. Sedan har jag möjlighet att dela det eller inte med ett visst företag eller regeringsorgan. ”

”När fler människor får dessa suveräna ID som de hanterar. De kan knyta det till, låt oss säga, ett finansiellt institut eller en bank som hanterar sitt lån för sin fastighetshandling. Och så kan alla dessa saker som är just nu, lagrade, fysiskt och även digitalt, lagras digitalt men inom NFT. Vad som till exempel kommer att möjliggöra i framtiden är enklare decentraliserade lån, säger han.

I slutändan ser Anderson NFT: er som ett sätt att lagra ägande i en värld som blir alltmer digitaliserad.

Fastigheter som ett framtida användningsfall

När det gäller fastigheter visar NFT redan långsamt sina användningsfall. Nyligen sålde grundaren av Tech Crunch, Michael Arrington, sin lägenhet i Ukraina som en NFT.

För Anderson öppnar möjligheten att göra egendomshandlingar till NFT en värld av möjligheter.

”Så just nu förvaras gärningarna i en lokal regeringsbyrå och olika kontor beroende på var du är i världen. Men då kan den tillgången lagras till exempel som en NFT, så att du kan ha filen, den digitala versionen av filerna lagrade på IPFS eller centraliserade servrar, det kan vara på en blandning av servrar. Så det är väldigt säkert och säkerhetskopierat. Du har den akten, tillgänglig som en NFT, och den som innehar gärningen innehar den egendomen i huvudsak. Du kan sedan ha den vårdnaden i framtiden hos banken, säger han.

För dem som inte vill refinansiera med en bank kan NFT göra det möjligt att refinansiera från samhället.

”Och så kan samhället till exempel låna ut de pengar de får kanske en högre ränta än vad de kan få på andra tillgångar. Det är en relativt låg risk sak, potentiellt, eftersom din kreditpoäng kan vara knuten till ditt ID. Handlingen finns på denna NFT och allt detta kan spåras på kedjan, på blockchain. Det kan alla verifieras, säger han

”Och sedan kan lånet ske automatiskt, och om jag saknar min betalning förlorar jag min handling, rätt, egendomen, eller går det in i en standardprocess något, någon kan avveckla fastigheten, och då gäller standardprocessen rätt . ”

Anderson erkänner att dessa applikationer fortfarande är avstängda i framtiden men ser potentialen för deras användning.

“Vi behöver skalningslösningar som fungerar”

Men för Anderson kräver mainstreaming och acceptans bättre skalningslösningar för DeFi, NFT och blockchain.

“Jag tror med dessa NFT och allt annat. Det är verkligen viktigt att de görs effektivt. ”

”Gasavgifterna är ofta ganska höga. Så transaktionsavgifterna är ganska varierande. Ibland är det väldigt trångt i nätverket. Saker kan fastna, så ETF-överföringar som misslyckas eller inte går igenom av någon anledning eftersom någon satte gasen för lågt eftersom det var riktigt lågt för en sekund sedan. Då blev det riktigt högt och detta kan faktiskt skapa mycket friktion för människor att köpa NFT, förklarar han.

För Anderson erbjuds flera kedjor som kan orsaka förvirring. RioChain försöker ansluta alla dessa samtidigt som de också erbjuder sina egna lösningar.

“Vi behöver skalningslösningar som fungerar.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link