Venture Capital Firm a16z är inställt på att starta $ 1 miljarder Crypto Fund

[ad_1]

Det amerikanska riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz vill investera 1 miljard dollar på kryptovalutamarknaden. Beslutet kommer efter dess framgångsrika investering i Coinbase.

Företaget sägs undersöka att skapa en egen kryptofond som kommer att samla mellan 800 miljoner dollar och 1 miljard dollar i investeringar. Gör det till en av de största riskkapitalfonderna relaterade till krypton

Fonden kommer att bli de tredje företagen på kryptovalutamarknaden.

Andreessen Horowitz, även känd som a16z, ser ut att bli de största kryptovalutafonderna med de senaste nyheterna. Företaget fokuserar för närvarande på nystartade teknologier, allt från utsädesrundor till sent skede.

Med nästan 16,6 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning över flera fonder kommer den nya kryptofonden att läggas till i den redan betydande 865 miljoner dollar-fonden. Företaget tillkännagav sitt första megafond i början av 2020, totalt 515 miljoner dollar. Fokus för företaget var då decentraliserad finansiering (DeFi) och Web 3.0.

VC: er investerar stort

Med den snabba tillväxten i kryptovalutasektorn har VC: er flyttat in i rymden i snabb takt. a16z har redan gjort flera investeringar inom rymden 2021. Detta inkluderar investeringar i DeFi-utbyte dYdX, liksom OpenSea, plattform som inte är fungibelt token (NFT). OpenSea avslutade nyligen sin serie A-finansieringsrunda, totalt 24 miljoner dollar, som leddes av a16z.

Värdepappersföretag fortsätter att öka sina portföljer inom kryptorummet eftersom marknaden fortsätter att se massiv tillväxt.

Andra företag som Pantera Capital, Sequoia Capital och Paradigm driver för närvarande alla stora kryptocentrerade investeringsfonder.

Det senaste tillskottet av en annan kryptovalutafond av Andreessen Horowitz kommer från baksidan av en framgångsrik investering i populär kryptovalutautbyte Coinbase. a16z var en tidig investerare i börsen och såg sin initiala investering stiga till 11,2 miljarder dollar under lanseringen av Coinbase-börsintroduktionen.

Medan kryptovalutamarknaden är fortsatt hausse fortsätter värdepappersföretagen att stapla in i branschen. Andreessen Horowitz ser ut att bli en av de största investerarna i rymden. Företaget tror på långsiktiga investeringar och tålamod som en av deras viktigaste faktorer för framgång. ”Vi har investerat i kryptotillgångar sedan 2013. a16z Crypto är en riskkapitalfond, strukturerad för att kunna hålla investeringar i mer än 10 år”, säger företagsprofilen.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link