Venezuelas Caracas Air lägger till Bitcoin som ny betalningsmetod


Den venezuelanska flygakademin Caracas Air har meddelat att den nu kommer att acceptera bitcoin som betalningsmetod, enligt VD Oliver Laufer.

Caracas Air accepterar nu betalningar i bitcoin, enligt en tweet från företagets VD. Laufer twittrade ”Från och med idag accepterar vi Bitcoin och vi kommer att ge rabatter och finansieringsplaner till alla som väljer den här nya betalningsmetoden”.

Laufer utvidgade också genom att säga att företaget kommer att arbeta på en “dagens kurs” efter en fråga relaterad till om kunder skulle debiteras i BTC eller USD.

Företaget blir det senaste i Venezuela som antar kryptovalutan. Flytten kommer som stigande inflation och brist på förtroende för landets lokala valuta, den venezuelanska bolivaren grepp om nationen.

Caracas Air, som grundades 2015, är för närvarande en av de snabbast växande flygakademierna i Sydamerika. Företaget har för närvarande cirka 900 studenter.

Övergången att acceptera bitcoin som valuta är sannolikt inte det sista av ett större företag. Eftersom hyperinflationen i Venezuela får medborgarna att leta efter alternativa betalningsmetoder och värdebutiker.

Venezuela älskar bitcoin

Landet har varit extremt aktivt inom bitcoinhandel, eftersom lokalbefolkningen flyttar från den deprecierande bolivaren. Peer-to-peer BTC-handel har sett en stadig ökning i landet, med volym som växer kontinuerligt.

Källa: Coin.Dance

Bitcoin-volymen fortsätter att öka i Venezuela eftersom landet inte återhämtar sig från sina ekonomiska svårigheter.

Nigeria efter Venezuela

På samma sätt som de flesta tredje världsländer har Nigeria också upplevt en nedgång i den lokala valutan, Naira.

Landet är en av de största bitcoinhandlarna. Nigeria överväger för närvarande också att reglera kryptomarknaden efter en ökad tillväxt 2021.

Venezuela fortsätter att utforska alternativa alternativ till den lokala valutan, med DASH som tidigare varit en kryptovaluta som hade haft stor tillväxt i landet och citerade över 562% tillväxt bara i början av 2020.

Bitcoin erbjuder nu venezuelaner en möjlighet att hålla sitt värde i en valuta som inte lider av hyperinflation.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link