Världsbanken hjälper inte El Salvador att utveckla sitt Bitcoin-projekt

Världsbanken har vägrat en begäran från El Salvador om att hjälpa till med landets genomförande av Bitcoin som lagligt betalningsmedel. Finansinstitutet ger bidrag eller tekniskt stöd till länder som bedriver stora finansiella projekt.

När det gäller Bitcoin har Världsbanken sagt att den är bekymrad över transparens och den ledande kryptovalutans påverkan på miljön.

”Vi är engagerade i att hjälpa El Salvador på många sätt för valutatransparens och regleringsprocesser,” en talesman från Världsbanken enligt uppgift Reuters igår och tillade: ”Även om regeringen kontaktade oss för att få hjälp med Bitcoin är detta inte något som Världsbanken kan stödja med tanke på brister i miljö och öppenhet.”

Igår erkände den salvadoranska finansministern Alejandro Zelaya att regeringen hade kontaktat Världsbanken för tekniskt stöd på Bitcoin.

Tvivel om El Salvadors Bitcoin-projekt

Världsbanken är inte den enda stora finansiella institutionen som tvivlar på El Salvadors beslut att anta Bitcoin som lagligt betalningsmedel.

Tidigare denna månad, Internationella valutafonden (IMF) sa att El Salvadors beslut väcker flera ”makroekonomiska, finansiella och juridiska frågor som kräver mycket noggrann analys.”

JP Morgan hällde också kallt vatten på El Salvadors beslut.

”Det har helt klart viktiga konsekvenser för det landet, men det är svårt att se några konkreta ekonomiska fördelar förknippade med att anta Bitcoin som en andra form av lagligt betalningsmedel”, säger JP Morgan-analytiker sa förra veckan.

Men det är inte alla dåliga nyheter för El Salvador.

Benoit Coeure, chef för Bank for International Settlements Innovation Hub, sade att El Salvadors Bitcoin-drag var ett ”intressant experiment.”

Coeure kvalificerade dock denna kommentar av talande Avkryptera BIS tror inte att Bitcoin har klarat testet som betalningsmedel.Source link