Världsbanken förnekar El Salvador-hjälp med Bitcoin-implementering

I ett e-postmeddelande som skickades på onsdagen sa Världsbanken att det inte kan ge någon hjälp till El Salvador eftersom landet implementerar bitcoin som lagligt betalningsmedel..

Trots sitt åtagande att hjälpa El Salvador med valutatransparens och regler förnekade Världsbanken stöd till landets bitcoinimplementering. En talesman för den globala finansinstitutionen anförde bitcoins miljömässiga och transparensfelbarhet som orsakerna till deras hållning,

”Även om regeringen kontaktade oss för hjälp med bitcoin, är detta inte något som Världsbanken kan stödja med tanke på bristerna i miljö och öppenhet.”

Denna utveckling i El Salvador kommer när länder runt om i världen kämpar för att förstå digitala valutor.

El Salvadors bitcoin-insatser

Oavsett Världsbankens beslut är El Salvador en pionjär inom kryptorummet. Förra veckan, efter ett monumentalt beslut, blev landet det första i världen som gjorde Bitcoin till lagligt betalningsmedel.

Kongressförhandlingen i frågan såg en överväldigande majoritet för den nationella krypto-antagandet. Lagstiftare ser detta som ett sätt att öka ”den nationella rikedomen till förmån för flest invånare.” Priser kan nu bokföras i BTC, tillsammans med möjligheten att göra skattebetalningar med kryptovalutan.

El Salvador hoppas bli en annan fristad, liknande Malta, som kommer att locka investerare och entusiaster i rymden. Kryptoentreprenörer kommer att ha möjlighet att få permanent uppehållstillstånd i landet och dra nytta av inga kapitalvinstskatter på sina digitala tillgångar.

Dessutom sa landets president Nayib Bukele att han planerar att använda vulkaner i landet för att bryta bitcoin. Det tillkännagivandet kom strax efter landets historiska beslut. Genom att utnyttja geotermisk energi för att skapa el kan landet bryta bitcoin utan koldioxidutsläpp.

Icke desto mindre framhäver Världsbankens beslut mot att hjälpa El Salvadors bitcoin-genomförande satsningar de globala miljöproblemen över kryptovalutan. Det återstår att se om El Salvadors nya gruvmetoder och utbredda antagande kommer att tända nya trender i rymden.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link