Varför det finns nu mer tether på Tron än Ethereum

I korthet

  • Stablecoin Tether har slagit nya rekord med sitt marknadsvärde.
  • Det slår också rekord med hur mycket av det som används på Tron blockchain.
  • Experter förklarar varför.

Tether, den mest omsatta kryptotillgången på marknaden (till och med mer än Bitcoin), nådde igår 50 miljarder dollar i termer av marknadsvärde. Det är en imponerande milstolpe för det kontroversiella stablecoin: precis i februari stod det vid 30 miljarder dollar.

Dessutom är det nu mer Tjudra (USDT) används på Trons blockchain än på Ethereum: 1,6 miljarder dollar mer, för att vara exakt. Just nu är mängden Tether på tron är 26 miljarder dollar; på Ethereum det är 24,4 miljarder dollar, enligt data från Coin Metrics.

Så vad säger det om läget för kryptomarknaden?

Tron är en decentraliserad plattform utformad för att skapa innehåll. Det liknar Ethereum i den meningen att det använder smarta kontrakt, dapps och digital plånböcker– men det är mer “underhållning” baserat. Den stora majoriteten av aktiviteten på Tron blockchain äger rum på spel- och spelapplikationer, enligt a DappRadar-rapport från februari 2020.

Tether är en stablecoin det är “pegged” 1: 1 med den amerikanska dollarn, vilket innebär att myntets värde är utformat för att hålla stadigt. Det finns en del kontroverseremellertid över huruvida Tether verkligen stöds av amerikanska dollarreserver – företaget har aldrig fått sina reserver oberoende granskat, och det avgjorde nyligen en bedrägeriutredning med New York Attorney General’s Office, som såg att det startades från staten.

Ändå visar on-chain data att myntet är extremt populärt, särskilt i Asien, enligt kryptospårningsföretaget Chainalysis. Det är fortfarande den mest omsatta kryptovalutan med betydande marginal.

De i kryptovalutavärlden använder Tether på grund av ett antal skäl. Men det är mest användbart för utbyten. Tether-handelspar (dvs. Bitcoin / Tether) är ett vanligt sätt att beteckna priser i fiatvaluta, som dollar eller yen, eftersom det är lättare att ta huvudet.

Att använda Tether är ett sätt att använda fiat som flyter ut från ett traditionellt bankkonto – speciellt om en kryptobörs inte handlar om exempelvis brittiska eller amerikanska bankkonton.

För närvarande används enorma mängder USDT på Ethereum blockchain. Men även Mer används på Tron blockchain, och detta, enligt experter som pratade med Avkryptera, beror på växelöverföringar.

Ethereum är på vissa sätt ett offer för sin egen framgång: nätverket används av så många människor, det slingrar sig långsamt. För att göra transaktioner på Ethereum måste man betala ”gasavgifter” – den rörliga kostnaden för att använda nätverket, som går till den decentraliserade gruppen människor som hjälper till att hålla det igång.

Och med så många människor som använder Ethereum är kostnaden för att göra en transaktion hög.

Så användarna byter till Tron-nätverket. “Ethereum har varit riktigt dyrt att använda tack vare högt gas och högt Ether-pris”, Jeremy Ong, som arbetar i affärsverksamhet på kryptoforskningsföretaget Delphi Digital. “Tron-nätverket är mycket billigt att använda i jämförelse.”

Berättade Ong Avkryptera att flytta Tether omkring – från ett utbyte till ett annat – är mycket vanligt, och att göra det på Ethereums blockchain är kostsamt. Så användare gör det via Tron blockchain och betalar mycket mindre. ”USDT i Tron-nätverket används främst för överföringar mellan börser,” sa han.

Men varför skulle det vara så hög efterfrågan att flytta Tether? “Vissa tillgångar – vanligtvis mindre – och / eller derivatkontrakt är exklusiva för specifika börser,” tillade Ong. “Det finns också möjligheter till arbitrage för derivatfinansiering / premie mellan börser.”

Ong berättade också Avkryptera att detta skulle vara tillfälligt. “Jag ser på Tron som en bandhjälpslösning för att ge lindring för valutahandlare,” fortsatte han. “Från och med nu väntar vi fortfarande på skalningslösningar för Ethereum för att få nätverkseffekt och antagande bland centraliserade börser.”

Med “skalningslösningar” hänvisade Ong naturligtvis till ETH2 – Ethereums länge planerade nätverksuppgradering som hoppas kunna lösa problem, som höga kostnader.

Och tills det är fullt funktionellt kommer kryptohandlare sannolikt fortsätta att placera sina miljarder på annat håll.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link