Var gick Thodex Crypto Exchange Bitcoins?


Den potentiella exitbedrägeriet som dras av det turkiska kryptobörsen Thodex har möjligen blivit en av de mest ökända kryptobedrägerierna i historien.

Thodex-handelsvolymer rapporterades vara i miljarder dollar innan det gick offline. Även om den faktiska siffran visar sig vara mycket mindre räcker det fortfarande för skeptiker och tillsynsmyndigheter att notera.

BeInCrypto försökte gräva sig under toppen av isberget för att bättre förstå exakt vad som hände och vart medlen gick.

Thodex bakgrund

Den 21 april meddelade Thodex att man hade avbrutit verksamheten på grund av ett ”partnerskapserbjudande”. Enligt ett odaterat uttalande på sin webbplats sa börsen att det uppvaktade externa investeringar för att tjäna sina kunder bättre. Det sa också att användare inte borde oroa sig för sina pengar, eftersom tjänster bara skulle vara stängda i fem arbetsdagar.

Efter detta tillkännagivande började användarna klaga på att de inte kunde ta ut sina konton. Bekymrade att de hade förlorat alla sina investeringar, många lämnade in ett juridiskt klagomål. Misstankar om Thodex började dyka upp redan före stängningen.

Till exempel, sedan den 14 april hade börsen sålt DOGE till en fast kurs på 0,11 USD. Men den 16 april nådde DOGEs värde på andra börser 0,42 dollar, vilket ledde till att många ifrågasatte vad som pågick.

Spåra transaktioner

Efter att ha undersökt användarklagomål på Twitter kunde BeInCrypto hitta minst en bitcoin-hotplånbok ansluten till Thodex (3MGde … 1Zz9b).

Enligt plånbokshållaren har Thodex fått minst 643 bitcoins sedan årets början. Detta är ungefär $ 30,5 miljoner till en vägd genomsnittlig ränta. Tidigare, sedan 13 september 2020, fick börsen mer än 4500 bitcoins * (cirka 160 miljoner dollar).

*Notera. Siffrorna ovan gäller endast Thodex-plånboken som BeInCrypto hittade. Det är troligt att börsen har flera ytterligare oberoende plånböcker, vilket kan förändra det totala beloppet avsevärt.

Under tiden registrerade Thodex sin största tillväxtperiod i oktober förra året när inflödet nådde 1700 bitcoins på en enda månad, Thodex registrerade också sin största dagliga utgående transaktion på 214 bitcoins. Den enda gången detta hände igen var den 23 mars 2021. Den senaste utgående transaktionen som gjordes på Thodex var 17 april 2021.

Trots allt detta är det fortfarande omöjligt att säga slutgiltigt att denna situation är en utgångsbedrägeri. Börsen har gradvis minskat volymen utgående transaktioner sedan oktober 2020. Den enda gången börsen hade en ökning av den utgående transaktionsvolymen var i mars i år.

Överför analys

Låt oss titta närmare på vart bitcoins från Thodex skickades i mars 2021.

Diagrammet nedan visar att majoriteten av BTC kringgick offentliga kryptobörser. Även om BeInCrypto kunde identifiera minst två utländska kryptobörser var beloppen som skickades dit försumbara.

Dessa transaktioner visas som “No 1” och “No 2” i diagrammet:

Den tjockare linjen indikerar dock en överföring på över 239 bitcoins. Cirka 35 BTC bosatte sig på adressen 3Lgk … 2syr. Den här adressen verkar tillhöra ett börs, eftersom adressens totala omsättning sedan 2017 är 26 500 BTC. Resten fördelades mellan mellanliggande BTC-adresser.

Resten av bitcoin tvättades enligt preliminär information genom bitcoin-mixers. Det finns anledning att tro att uttagen i mars var de sista för Thodex. Detta beror på att börsen endast genomförde fyra transaktioner i april. Den största var endast 2,72 BTC.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link