VanEck för att lista krypto-ETP på Euronext-börser

Kapitalförvaltaren VanEck kommer att börja notera sina kryptobörshandlade produkter (ETP) på Euronext-börserna i Amsterdam och Paris.

Den börshandlade fondleverantören (ETF) är den första i sitt slag som listar sina krypto-ETP: er på de franska och nederländska börserna. En tweet utfärdat av VanEck Europe den 28 maj uppgav “ETP: er kommer att göra det möjligt för investerare att få exponering för Bitcoin och Ethereum utan att behöva köpa dem själva.”

Mer specifikt från och med den 1 juni kommer investerare att kunna investera i VanEck Vectors Bitcoin ETN och VanEck Vectors Ethereum ETN (Exchange Traded Notes). Ett pressmeddelande från VanEck avslöjade att ETP: erna redan handlar på Deutsche Börse Xetra i Tyskland. Båda ETP: erna handlas i euro.

VanEck Europes VD Martijn Rozemuller kommenterade “Vi är mycket stolta över att vara den första leverantören som ger investerare från Frankrike och Nederländerna tillgång till våra två kryptovalutaprodukter på sina hembörser och därmed sätter en milstolpe för tillgångsklassen.”

”Bitcoin och Ethereum har etablerat sig på marknaden som de två största kryptovalutorna. På grund av deras låga korrelation till andra tillgångsslag ger de en intressant möjlighet att diversifiera sin investeringsportfölj. ”

”Eftersom det maximala antalet bitcoins som kan vara i omlopp är begränsat och mängden nyskapade bitcoins fortsätter att minska, kallas kryptovalutan ofta för digitalt guld. Bitcoins imponerande rally de senaste åren har gjort det till ett intressant investeringsalternativ för många investerare. ”

VanEcks andra satsningar

Den 8 maj avslöjade rapporter att VanEck lämnade in en ansökan till United States Securities and Exchange Commission (SEC). Detta var för att skapa en Ether (ETH) -baserad ETF. VanEcks mål för denna ETF var liknande deras skäl för notering på Euronext-börserna. Nämligen att utsätta detaljhandlare och institutionella handlare för ETH utan att direkt investera.

Företaget hade tidigare föreslagit en Bitcoin (BTC) -baserad ETF. Rapporter säger att SEC: s beslut angående ETF var tänkt att slutföras den 3 maj, men försenade sin tidsfrist till juni. I skrivande stund hade SEC ännu inte godkänt en ETF i hela Nordamerika.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link