Valkyrie Investments samlar in $ 10 miljoner i serie A-finansiering

Krypto- och digital kapitalförvaltningsföretag Valkyrie Investments har säkrat cirka 10 miljoner dollar i en serie A-finansieringsrunda.

Rapporter tyder på att, trots att ingen specifik investerare ledde rundan, kom stöd från olika branscher och sektorer. Vissa inom kryptorummet; andra från professionell sport, ekonomi och media.

I det tidigare fallet inkluderade investerare Justin Sun, grundare av Tron, och Charlie Lee, grundare av Litecoin. Bland de andra deltagarna var Precept Capital Management, ett private equity-företag baserat i Dallas, tidigare Major League-basebollspelare CJ Wilson, UTXO Management, ett investeringsförvaltningsbolag baserat i Valkyries hemstad Nashville, Consolidated Trading och 10X Capital.

Andra stödjare från kryptorummet inkluderade kryptofinansieringsföretaget XBTO, blockchain-medieföretaget BTC Media och kryptovalutahandlare Scott Melker.

Valkyrie, baserat i Tennessee, erbjuder för närvarande hanterade produkter som involverar ett antal kryptotillgångar, inklusive bitcoin (BTC) och Polkadot (DOT). Tillbaka i mars ansökte de om en börshandlad fond, med fokus på företag med Bitcoin-exponering, hos US Securities and Exchange Commission (SEC)

Företaget grundades förra året av Världsbankens veteran Leah Wald och Steven McClurg, tidigare Guggenheim Partners och Galaxy Digital.

Enligt rapporter kommer Valkyrie att använda den nya finansieringen för att vidareutveckla sin närvaro i Nashville. Detta inkluderar att utöka sin personal inom sina avdelningar för forskning, handel, compliance, marknadsföring och försäljning. De kommer också att använda investeringen för att utveckla sin befintliga produktledning och bredda sina distributioner. Dessutom, när förhållandena tillåter, hoppas Valkyrie att utöka sin närvaro i Asien.

Valkyries VD diskuterar kryptovolatilitet

Strax innan hennes företag säkrade sin multimillion-serie A-finansiering, verkade VD och grundare Leah Wald på Bloomberg Technology för att diskutera BTC: s position och kryptovolatilitet.

Presentatör Emily Chang frågade Wald om hur hon såg effekterna på BTC orsakade av händelser i Kina som spelade ut på lång sikt.

”Sentiment kring bitcoin är väldigt baisseartat just nu”, sa hon. ”Över de bekymmer som härrör från de dubbla hoten som kommer ut från Kina om gruvförbudet, och också nedslag på kryptotransaktioner”

Verkställande direktören gav också synpunkter på kryptogruvutrustningar som flyttade till staterna. Många fördrivna gruvarbetare har flyttat sin verksamhet till stater som Texas, medan områden i Florida och Wyoming också har gett uppmuntran.

”Frågan är, hur kommer det att påverka priset när de återställs online, när de är på en ny plats? Jag tror att det kommer att bli ett mycket positivt beslut. ”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link