Vad IRS skatteregeluppdatering betyder för Bitcoin Forks

[ad_1]

I korthet

  • Tidigare denna månad utfärdade IRS nya riktlinjer för skatteförpliktelser kring Bitcoin-gafflar, till exempel Bitcoin Cash.
  • Enligt de nya reglerna måste du beräkna skatter på gafflar så snart du har ”herravälde och kontroll” över fonderna.
  • Det finns några taggiga konsekvenser.

Tidigare denna månad, IRS meddelat ett uppdatering till dess regler för hur gaffelkryptering beskattas med Bitcoin Cash som ett exempelfall.

Något sammanhang: 2017 kallades en ny kryptovaluta Bitcoin Cash (BCH) spunnades bort från den ursprungliga Bitcoin blockchain i en utvecklingsprocess som kallas en ”gaffel”. Sedan splittringen har BTC och BCH drivits på två distinkta, oförenliga blockkedjor. Hur mycket som helst Bitcoin du höll vid tiden för gaffeln var hur mycket Bitcoin Cash du slutade med. IRS har i flera år sagt att detta är en skattepliktig händelse, eftersom du i princip får gratis pengar.

Vad som har varit mindre tydligt är när exakt dessa skatter börjar. Värdet på enskilda mynt kan variera betydligt från timme till timme; betalar du skatt på värdet på dina nya tokens i det ögonblick du får dem, eller när du först transakerar dem?

Nu har IRS förtydligat att du måste betala skatt på värdet av den gaffelkrypten så snart du har ”herravälde och kontroll” över den – det vill säga så snart du faktiskt kan flytta den runt.

Om du använder en ”ohostad” plånbok (dvs. en plånbok som inte ingår i en centraliserad börs som Coinbase), kommer du att ha herravälde och kontroll över din gafflade krypto så snart den materialiseras. Men Shehan Chandrasekera, en skattespecialist på CoinTracker, berättade Avkryptera att det inte alltid fungerar så rent.

”Säg att du använde en CEX [centralized exchange], men det tog lite tid att stödja myntet efter gaffeln, sade han. ”I så fall kommer du inte att ha herravälde och kontroll förrän börsen stöder det.”

Det är inte bara hypotetiskt: Bitcoin Cash-gaffeln hände den 1 augusti 2017, men Coinbase stödde inte transaktioner med Bitcoin Cash förrän den 19 december, vilket innebär att kunder inte hade möjlighet att sälja det. Före den 19: e, enligt Chandrasekera, hade inte mottagarna av den gafflade kryptan härskare och kontroll.

Jerry Brito, från kryptolobbygruppen CoinCenter, sa att den nya vägledningen väcker några taggiga frågor om hur skattepliktig krypto värderas. IRS-notatet ser på ett hypotetiskt scenario kring Bitcoin Cash: om du fick BCH genom gaffeln och du har herravälde och kontroll omedelbart måste du rapportera ordinarie inkomst ”lika med det verkliga marknadsvärdet” på din BCH vid exakt gaffeln.

”Om du tar det bokstavligt, i det ögonblick gaffeln hände, skulle du tro att marknadsvärdet är noll,” sa Brito. En kryptovaluta är inte som en aktie, som har extrinsic-värde – digitala tokens är bara värda något när de börjar handla, och Bitcoin Cash handlade inte förrän den började existera.

Han tillade att eftersom Bitcoin Cash-gaffeln var väl publicerad är det möjligt att det fanns terminsmarknader som drev upp värdet i förväg, men hävdade att det är svårt att veta. Ett värde på noll är förmodligen inte vad IRS har i åtanke, men värdering av krypto är fortfarande tuff även under normala omständigheter (Bitcoin handlar till något olika priser olika utbyten). Hur är skattebetalarna avsedda att analysera det?

Brito sa också att eftersom de allra flesta enskilda kryptoinnehavare inte har någon kontroll över huruvida deras mynt blir gafflade eller inte, kan skattepliktiga händelser bara börja hända dem oavsett om de gillar det eller inte, eftersom nya gafflar implementeras. Om du köpte Bitcoin 2013 och glömde bort det fick du lite Bitcoin Cash den 1 augusti 2017 – även om du inte vet vad en gaffel är, måste du betala skatt på det Bitcoin Cash.

Britos uppfattning är att skattemyndigheterna bara ska beskatta gaffelkryptering när den handlas för första gången. Han förklarade det med en bovin analog:

”Om du köper en ko och kon föder några kalvar, har du en gaffel, eller hur? Du har nya kalvar – där du tidigare bara har en, nu har du flera – har du anslutit till rikedom. Men IRS räknar inte med det som inkomst i det ögonblick som kalven är född. Det behandlas som inkomst när du tar det till marknaden och du säljer det. Det är samma sak.”

För närvarande måste skattebetalarna dock nöja sig med befintlig vägledning.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

[ad_2]

Source link