Vad CME Micro Futures betyder för Bitcoin Market

I korthet

  • Eftersom Bitcoins pris har ökat massivt är Bitcoin-futures nu för dyra för många.
  • CME Group, som lanserade Bitcoin-futures 2017, erbjuder nu mikroversioner av dessa kontrakt.

Derivates marketplace Chicago Mercantile Exchange (CME) Group lanserade idag mikro-bitcoin-futures till en tiondels storlek på en Bitcoin. Det nya erbjudandet syftar till att attrahera prissatta detaljinvesterare och flexibilitetssökande institutionella investerare.

Vad det kokar ner till är det Bitcoin futures Kontrakt är nu tillgängliga för investerare till 6 660 dollar på dagens marknad – långt ifrån 290 000 dollar, värdet av icke-mikro-bitcoin-futures.

“När man tittar på priset på Bitcoin och hur mycket det uppskattas under de senaste månaderna har nuvarande framtida kontrakt blivit alltför dyra” berättade Tim McCourt, CME Groups globala chef för aktieindex och alternativa investeringsprodukter. Avkryptera.

Terminskontrakt är handlares skyldigheter att köpa eller sälja en tillgång till ett visst pris vid ett visst framtida datum. Om du planerar att köpa 1 BTC till dagens pris på 56660 $ om ett par månader, kan du låsa det priset genom ett terminskontrakt. Det är bra för säkringar.

Men terminskontrakt är också bra för spekulanter. De kan också köpas och säljas som alla marknadsmässiga tillgångar, vilket möjliggör satsningar på prisskillnaden mellan kontraktspriset vid undertecknandet och det verkliga marknadspriset vid det angivna framtida datumet. Prisskillnaden ger en söt vinst för arbitrageur som gör en riktig insats.

För att kunna spela futures-spelet måste du ha råd med dem. Det ursprungliga CME Bitcoin-terminkontraktet, som lanserades i december 2017, är värt fem Bitcoin – inte en stor affär då, men det är cirka 290 000 dollar idag. Däremot kommer en mikro-Bitcoin-framtid på en tiondel av en Bitcoin ner till 6 000 dollar.

Mikrokontrakt tilltalar detaljhandlare som prissätts av det ursprungliga erbjudandet, men det handlar inte bara om överkomliga priser. McCourt sa att det också har funnits intresse från institutionella användare – inklusive krypto-inhemska handelsföretag – som ville ha mer vickrum i sina handelsstrategier. De behöver inte längre investera i $ 290,000-steg när det finns en option på $ 6000.

Men om Bitcoins pris fortsätter att klättra ännu högre, kan de nuvarande mikro-Bitcoin-kontrakten också prissätta många människor i framtiden. CME skulle överväga att erbjuda kontrakt i olika storlek om det skulle hända, sa McCourt.

I februari lanserade CME Ethereum-futures och förra månaden registrerade 5 500 kontrakt. Ethereum-terminskontrakt värt 50 ETH verkade som rätt storlek, “till och med ett relativt litet kontrakt”, säger McCourt, men Ethereums pris har nu mer än femdubblats. Varje kontrakt är nu värt $ 115 000 i dagens pris. Det är fortfarande små potatis jämfört med Bitcoin futures förstås, men mikro Ethereum futures kan också vara i horisonten om Ethereums meteoriska prisuppgång fortsätter.

Dagens lansering av mikro-Bitcoin-futures såg motsvarande 6 241 Bitcoin-handel, vilket McCourt beskrev som en enorm framgångsrik första dag.

I ett intäktssamtal i mars förra året sa CME: s seniorchef Sean Tully att marknaden genererade 4,7 miljoner dollar i intäkter från Bitcoin-futureserbjudandet under årets första kvartal. Mikroterminer kan lägga till en betydande ökning i den siffran, om dagens framgång är en indikation på deras framtid.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.Source link