Vad är Shiba Inu (SHIB) och varför exploderar Dogecoin-rivalens pris?

[ad_1]

I korthet

  • Shiba Inu är ett Ethereum-baserat meme-token och alternativ till Dogecoin.
  • SHIB har sett otroliga vinster i år, även om Binances VD har kallat det ”superhög risk.”

Finns det plats för mer än ett hundmynt i kryptopaketet? Dogecoin (DOGE) har varit i tårar hittills 2021 och har stigit från ett pris under 0,01 dollar under större delen av januari till en heltidsnivå på 0,68 dollar som förra veckan, enligt Nomics. Men det finns ett nytt valpmynt på scenen, och det har sprängit de senaste dagarna.

Vad är SHIB?

Shiba Inu (SHIB) är dess namn och ERC20 tecken kör på Ethereum nätverk gör snabbt vågor som en alternativ investering till Dogecoin. Du kan kalla det en knockoff av ett mememynt, speciellt eftersom ”dogen” i DOGE faktiskt är en Shiba Inu-ras, men SHIBs senaste vinster är inget skämt.

Enligt CoinGecko, SHIB: s nuvarande pris på $ 0,00003262 (i skrivande stund) är en 39,357% ökning från den plats där den stod för 30 dagar sedan, och den har sett ett hopp på 1951% bara den senaste veckan. CoinGecko tillhandahåller ännu inte ett marknadsvärde eller rankning för SHIB, men CoinMarketCap pekar på ett marknadsvärde på nästan 13,2 miljarder dollar, vilket gör den till den 17: e mest värdefulla kryptovalutan enligt dessa kriterier.

SHIB är mer än 2 miljoner procent sedan starten (31 juli 2020 via CoinMarketCap), långt över till och med Bitcoin eller Ethereums uppgång sedan deras respektive startar.

Det är vildt för ett mynt som till synes kom från ingenstans. Även om det fortfarande är långt ifrån Dogecoins nuvarande marknadsvärde på 65,5 miljarder dollar, vilket gör det till det fjärde mest värdefulla myntet i skrivande stund, har Shiba Inu också sett vildare vinster för sent. När allt kommer omkring är Dogecoins pris endast upp 687% under de senaste 30 dagarna per CoinGecko och knappt 14% den senaste veckan. SHIB-köpare verkar vara ute efter att duplicera den typ av snabba och betydande avkastningar som DOGE har levererat ibland i år.

Var kan du köpa SHIB?

SHIB kan köpas via börser som Binance, Huobi Global och OKEx, som inte är tillgängliga för amerikanska invånare. Det handlas också på decentraliserade börser (DEX), till exempel Uniswap, 1 tum och 0x. Ingen av börserna accepterar USD för SHIB, bara andra kryptovalutor som Tjudra (USDT), Binance USD (BUSD) eller Wrapped Ethereum (WETH). Det gör det svårare att köpa än vissa andra kryptovalutor, eftersom du måste köpa ett annat mynt eller stablecoin innan det handlades för SHIB.

SHIB: s pris hoppade de senaste dagarna efter att ha varit listad av Binance efter uppenbarligen enorm användarkrav. Binance VD Changpeng Zhao twittrade den 10 maj att börsen ”hade slut på ETH-insättningsadresser på grund av SHIB idag” och att det ”aldrig hade hänt för något annat ERC20-mynt.”

Men medan Binance står för att vinna på den ökande handelsvolymen var till och med dess VD försiktig med den potentiella risken framöver. ”Inte godkänner det. Super hög risk. [Not financial advice], ”Twittrade han.

Vad är historien bakom SHIB?

Förutom ett Ethereum-baserat mememynt och Dogecoin-utmanare, vad är Shiba Inu exakt? Enligt officiell hemsida, SHIB skapades som ett ”experiment i decentraliserad spontan samhällsbyggnad” och är den första av flera planerade mynt med hundtema. LEASH är en annan symbol som släpptes, om än i begränsade mängder, och som har sett stora vinster (via CoinMarketCap). Under tiden är BONE en kommande ”Dogecoin-mördare” som kommer att lanseras tillsammans med ShibaSwap decentraliserade börs (DEX). Det finns till och med ett “woofpaper” (vitbok) som beskriver lagets planer.

Totalt har 1 kvadrillion SHIB präglats och de anonyma utvecklarna bakom Shiba Inu skickade mer än hälften av den totala leveransen, drygt 505 biljoner SHIB, till adressen till Ethereums grundare Vitalik Buterin. Utvecklarna behandlar det beloppet som att de har ”bränts” eller tagits bort från marknaden, vilket potentiellt ökar värdet på de poletter som fortfarande finns tillgängliga för handel, men Buterin har tillgång till sina mottagna innehav.

Om mycket av detta verkar löjligt eller till och med meningslöst är du förmodligen inte ensam om det tänkandet. Men Dogecoin ansågs länge vara en ”skämt” -kryptovaluta innan det blev 2021: s utbrottsmynt och samtal av fans som Mark kubanska och Elon Musk. Kan Shiba Inu följa en liknande bana? Åtminstone när det gäller häpnadsväckande prishöjningar har det redan hänt.

Men för alla som vill tjäna sina kryptomillioner på SHIB blir uppgiften desto mer utmanande ju högre priset stiger. Det sitter redan på en cap på 13 miljarder dollar, vilket innebär att till och med en 10X-avkastning från ett köp idag skulle kräva att marknadstaket ballonerades till 130 miljarder dollar, vilket vänder Binance Coin (BNB) som den tredje mest värdefulla kryptovalutan på marknaden. Kryptomarknaden kan verka nötter, men det är det inte det där nötter … eller hur?

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.[ad_2]

Source link