Vad är Baby Doge och varför pumpar Elon Musk Dogecoin Knockoff?

I korthet

  • Baby Doge är en Dogecoin knockoff men inte en teknisk spinoff.
  • Elon Musk twittrade om Baby Doge idag och priset steg upp till 130%.

Självutnämnda Dogefather Elon Musk, även känd som Tesla och SpaceX CEO, twittrade idag om Baby Doge, en Dogecoin-spinoff, och hjälpte till att höja sitt pris med så mycket som 130%.

”Baby Doge, doo, doo, doo, doo, doo,” twittrade Musk i en uppenbar hänvisning till Baby Shark Dance, en barnsång och YouTubes mest visade video med 8,8 miljarder träffar.

Baby Doge – en kryptovaluta som bara är 22 dagar gammal – handlas för närvarande för 0,00000000001516 $. Det vill säga att det är värt bråk på bråk på ett öre. Men priset är också högre 549,5% sedan starten, enligt CoinGecko-data.

Men vad är Baby Doge och hur skiljer det sig från den ursprungliga hundkryptovaluta, Dogecoin?

Baby Doge delar mycket av symboliken med Dogecoin men har inget att göra med det på teknisk nivå – det är inte en spinoff i den meningen. Dogecoin är en kryptovaluta som finns i sitt eget blockchain-nätverk (även kallat ”Dogecoin”, inte till skillnad från Bitcoin och Ethereum.) Baby Doge är en symbol som körs ovanpå annan blockchain infrastruktur.

Dogecoin är en gaffel från Luckycoin, en nu nedlagd kryptovaluta som i sig gaffades från Litecoin. Och Litecoin, för närvarande den 14: e största kryptovalutan, uppstod som en gaffel av Bitcoin. Som sådan arbetar Dogecoin-utvecklare för att upprätthålla en närhet till Bitcoin blockchain.

Baby Doge, en BEP-20-token, utvecklades på Binance Smart Chain. Så vad gäller teknisk design liknar Baby Doge mer Shiba Inu (SHIB), en annan Dogecoin-knockoff som nyligen noterades på den största amerikanska kryptobörsen som finns, Coinbase.

SHIB lanserades förra sommaren som en ERC-20-token på Ethereum-nätverket och började handla på decentraliserade börser (DEX) som Uniswap. Det handlas för närvarande för 0,00000835 dollar, en minskning med 3% under det senaste dygnet.

Elon Musk och Doge

Baby Doges utvecklare säger att symbolen ”har lärt sig några knep och lärdomar från sin meme-far, Dogé” och vill ”imponera på sin far genom att visa sina nya förbättrade transaktionshastigheter och adorableness.”

Om det är Hundfadern som den hoppades kunna imponera på, kan det ha fungerat.

När allt kommer omkring har Musk länge förespråkat att förbättra den tekniska infrastrukturen i Dogecoin. Dogecoin-utvecklaren Ross Nicoll berättade Avkryptera i maj att sedan Musk började prata med utvecklarna 2019, har han ”uppmuntrat dem att förbättra den högre transaktionskapaciteten.”

Musk sa att om Dogecoin implementerade viktiga förändringar, skulle det vinna mot Bitcoin ”utan räcker.”

”Idealt nog, Doge påskyndar blocktiden 10X, ökar blockstorleken 10X och tappar avgiften 100X. Sedan vinner det händer nedåt, ”Musk twittrade den 16 maj. ”Låga avgifter och hög volym behövs för att bli [the] jordens valuta. ”

Men kanske är Musks intresse för Baby Doge inte nödvändigtvis förankrat i tekniska detaljer. Förra veckan fick Elon Musk en Shiba Inu-valp som heter Floki, och så kan han mycket väl vara delaktig i babyversioner av Dogecoin i dessa dagar.

Som svar på frågan varför han älskar Dogecoin så mycket, Musk sade en gång, ”Doge har hundar och memer, medan de andra inte har det.” Och vad är minnesvärdare och sötare än en valp?

I en skönhetsjämförelse hävdar Baby Doge-utvecklare att token får 9 000, medan Dogecoin kommer in på 5 000, och Shiba Inu skattar … 100. Så som saker och ting går, kanske är det enda kryptomåttet som verkligen betyder något i dessa dagar.

varning

De åsikter och åsikter som uttrycks av författaren är endast i informationssyfte och utgör inte finansiella, investeringar eller andra råd.

Source link