Utforska det komplicerade förhållandet mellan SEC och Crypto

[ad_1]

SEC har en komplicerad relation med kryptovalutaföretag. Med det senaste avgången av SEC: s verkställande direktör är framtiden för institutionell vänlighet gentemot kryptoindustrin fortfarande osäker.

Alex Oh avgår

Den senaste veckan släpptes nyheter om den nyligen utsedda verkställande chefen för den amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC) avgång. Alex Oh lämnade sin position efter bara fem dagar på jobbet.

Flytten följde frågor kring en potentiell intressekonflikt från Ohs tidigare yrke som Wall Street-försvarsadvokat.

Det aktuella fallet handlar om Ohs försvar av Exxon Mobil Corp (XOM.N) i en rättegång där SEC undersöker Exxon Mobil i fråga om värderingsfrågor.

För närvarande fyller Melissa Hodgeman, som hade rollen från januari till april.

SEC-tjänstemän vacklar på krypto

Alex Oh var en av de första stora anställningarna till den nya SEC-ordföranden Gary Gensler. President Biden nominerade Gensler till positionen i början av 2021. Han godkändes sedan och utsågs av senaten den senaste månaden.

Medan SEC som helhet har ett tumultartat förhållande med krypto- och blockchainindustrin tenderar Genslers egna svar på utrymmet att luta sig mer kryptokunnigt.

Ordförandens bakgrund är dekorerad med erfarenhet och kunskap om kryptovalutor och blockchain-teknik. Detta inkluderar hans kurs på MIT i ämnet. Sammantaget är detta ett lovande scenario för dem i kryptorummet som annars är tveksamma till SEC och dess förståelse för detta framväxande ekonomiska landskap.

Men hans offentliga kommentarer om krypto kan ses som något mercurial. Gensler har berömt det som en ”katalysator för förändring” och vittnade också inför kongressen och sa att bitcoin är en ”modern form av guld.”

Men han har också påpekat att krypto full av bedrägerier, hack och olika former av manipulation.

Ändå är Gensler som SEC-ordförande ett steg i en krypto-riktning framåt jämfört med sin föregångare Jay Clayton. Med bara några dagar kvar i december 2020 stämde Clayton Ripple och inledde den ökända striden mellan företaget och tillsynsmyndigheten.

SEC vs Crypto

Denna rättegång mellan SEC och Ripple är det bästa exemplet när det gäller lagstvister.

Fallet med Ripple utvecklades när SEC anklagade företaget för att ha gjort ett oregistrerat värdepapperserbjudande. Detta tog upp frågan om klassificering. Företaget och SEC började slåss om huruvida den inbyggda token XRP är en kryptovaluta mot en säkerhet.

Ripple hävdar att det har skapat en kryptovaluta, i likhet med ethereum (ETH). SEC utgör emellertid motargumentet att Ripple är en säkerhet där investerare kan dra nytta av marknadsodling för tillgången.

Ripple-tvisten är ett perfekt exempel på det grå området som vissa kryptovalutor och digitala tillgångar tenderar att falla. Det är samma gråa område med lagstiftare som kämpar för att ta reda på hur man ska hantera regler när det gäller krypto.

SEC uttryckte nyligen sin avsikt att lämna in ett svar på Ripples individuella rörelser att avvisa. Denna utveckling kommer några dagar efter att SEC bad domaren att neka Ripples begäran att stoppa vakthunden från att kontakta utländska tillsynsorgan.

Bortsett från Ripple Labs-tvisten genomför SEC andra kryptorelaterade ärenden. En är Genslers drag att skjuta upp beslutet om VanEcks Bitcoin ETF-förslag. Påstådda ärenden för andra företag avser oftast bedrägerier.

Oklara kryptopositioner i SEC

Kryptovalutor tar de traditionella finansmarknaderna med storm. Även om dessa utrymmen fortsätter att överlappa kan detta innebära mer byråkrati för kryptoutvecklare och investerare.

I sin bekräftelseförfarande kallade Gensler kryptovaluta en prioritet. Men på frågan om nya valutor kommer att omfattas av värdepappersregler sa han att det skulle bero på omständigheterna i erbjudandet. Dessa typer av vaga uttalanden fortsätter att göra kryptoreglerings karaktär otydlig.

Mer nyligen, i en husförhandling relaterad till GameStop-kortpress-incidenten, krävde han mer reglering för att skydda kryptotillgångar.

Den största mästaren för kryptovalutor i SEC är kommissionär Hester Peirce, även kallad Crypto Mom. Hon har lagt upp en ”safe harbour” -plan.

Detta skulle göra det möjligt för digitala valutor att kringgå de flesta värdepappersbestämmelser under en treårig utvecklingsperiod, där nystartade företag kan främja sitt ekosystem och bjuda in investerare att handla peer-to-peer.

Bestämmelser är inte i sig dåliga. Framtida SEC-regler skulle öppna dörrar för stora utvecklingar. Dessa kan inkludera mer likviditet hos digitala tillgångar eller mer lovande investeringsalternativ för de som inte känner till branschen.

Den ökade byråkratin kan dock också ge stora bakslag. Dessa skulle påverka företag, börser och individer som investeras i kryptoanonymitet.

För närvarande är både insiders och tillsynsmyndigheter fortfarande osäkra på vad som ska komma och hur exakt framtiden för kryptoregler kommer att spela ut.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

[ad_2]

Source link