USD Coin Backer Circle är inställd på att publiceras med $ 4,5 miljarder SPAC-affär

Circle, företaget bakom US Dollar Coin stablecoin (USDC) har meddelat att det kommer att offentliggöras genom ett avtal med SPAC Concord Acquisition Corp.

Affären värderar Circle till 4,5 miljarder dollar. Företaget samlade in hela 440 miljoner dollar i finansiering förra månaden. Vid den tiden sa grundare och vd för Circle, Jeremy Allaire, “Med kraftfulla stödjare som är engagerade i vårt uppdrag och vår vision kommer vi att fördubbla våra ansträngningar att expandera till nya marknader, fortsätta driva grundläggande teknikinnovation och växa vårt team.”

Vad är Circle?

Circle är ett Boston-baserat finansiellt tjänsteföretag som lanserades 2013 med en peer-to-peer-betalningsapp som använde blockchain. År 2018 skapade Circle USD-mynt genom ett joint venture med Coinbase och ett konsortium som heter Center. Circle hjälper också andra företag att anta stablecoins.

I början av detta år lade Circle till stöd för ACH-betalningar för USDC-stablecoins. Cirkelkunder i USA kan använda ACH-betalningar för att elektroniskt överföra medel mellan reglerade bankinstitut, samt betala räkningar och dra pengar från sina egna bankkonton.

Fem månader senare samarbetade Circle med crypto exchange FTX för att utöka stödet för USDC. Partnerskapet gör det möjligt för FTX-kunder – och Blockfolio-kunder, FTXs dotterbolag – att använda medel direkt avvecklade i USDC.

Senast började Coinbase erbjuda höga avkastningar på kundens USDC-innehav. Från och med den här veckan kan privatinvesterare registrera sig för att få en avkastning på 4% på stabila myntbesparingar – vilket långt överträffar de typiska nivåerna av “högavkastning” som konventionella banker erbjuder på cirka 0,5% just nu.

Circle har också lockat höga aktörer inom betalningsbranschen, inklusive Dante Disparte, tidigare vice verkställande direktör vid den Facebook-ledda Diem Association (tidigare känd som Libra), som gick med i Circle som Chief Strategy Officer i april 2021.

Allaire: Mer transparens kommer

I en Twitter-tråd på torsdag morgon efter att nyheten om SPAC-affären bröt ut, sa Circle-vd Jeremy Allaire att när den väl börsnoteras, har Circle för avsikt att bli den mest offentliga och transparenta operatören av fullreserverna på marknaden idag. och nya USDC-reservbevis, vår avsikt är att tillhandahålla en detaljerad sammanfattning av USDC-reserver … Med skala och framgång kommer större förväntningar och behovet av större transparens. Vi inser också att detta är en resa och att självstyrning och regler modeller i detta utrymme kommer också att utvecklas. Vi tänker vara ledande genom hela detta. “

Idag har USD Coin ett totalt marknadsvärde på knappt 26 miljarder dollar.

Source link