USA: s senator Elizabeth Warren: Crypto Promises Haven’t Come to Pass

Senator Warren slog nyligen in kryptovalutor och sa att de inte har uppfyllt sitt löfte och gjort mer skada än nytta.

USA: s senator Elizabeth Warren, i en senatsförhandling den 9 juni, erbjöd några stränga kommentarer om kryptovalutamarknaden. I en senatsförhandling om Central Bank Digital Currency (CBDC) sa Massachusetts senator att kryptovalutor “har visat sig vara ett fjärde klassalternativ till verklig valuta.”

Inte en för att skära ord, senator Warren sa också att löftet om kryptovalutor för att övervinna de stora bankernas fel har också misslyckats. Hon hänvisar till marknadens volatilitet och säger att det resulterade i att kryptotillgångar var ”ett eländigt sätt att köpa saker.” Hon utpekar Dogecoin, en av de mest uppmärksammade tillgångarna som fluktuerar kraftigt,

”På bara de senaste två månaderna ökade värdet på Dogemynt mer än tio gånger … och minskade sedan med nästan 60%. Det kan fungera för spekulanter och fly-by-night-investerare, – men inte för vanliga människor som letar efter en stabil värdekälla för att få betalt och använda för dagliga utgifter. ”

Warren säger också att kryptovalutor är en “elak investering” eftersom de ger lite investerarskydd, något som nu är ett hett ämne bland tillsynsmyndigheter. Hon citerar också finansieringen av olaglig aktivitet som en annan stor kritik av kryptovalutor. Den sista punkten kommer när den amerikanska Colonial Pipeline-infrastrukturen hackades av DarkSide-gruppen, som bad om en lösen i bitcoin.

Hon fortsätter sedan med att säga att CBDC är legitima och kan övervinna bristerna i det befintliga systemet. Detta är en hållning som även andra regeringar tar, även om de själva lämnar utrymme för kryptovalutor.

Uttalandet pekar också på en växande diskussion om skapandet av ett CBDC, som USA har varit relativt tyst fram till nu. Det är uppenbart att det sannolikt kommer att producera en digital version av dollarn, men samtal verkar vara i ett tidigt skede.

USA kommer att slå ner på krypto?

Nya händelser i USA ger intrycket att myndigheterna ställer upp regler – och det kanske inte är särskilt bra för marknaden. Flera tjänstemän i olika statliga organ har utfärdat uttalanden om krypto. Detta inkluderar finansminister Janet Yellen, SEC-ordförande Gary Gensler och OCC tillförordnad kontrollör Michael J. Hsu.

Dessa tjänstemän har stannat vid direkta smaskiga kryptovalutor, men det finns en underton för ogillande som kan skada marknaden. Helst skulle de tillämpa regler som gör det möjligt att fortsätta med innovation. Men det finns ingen indikation på vilken sida de kommer att ta när en lag kommer på plats.

Biden-administrationen har föreslagit att det sker internationellt samarbete för att säkerställa att handlare inte undviker att betala skatt. Dessutom är det troligt att han kommer att ta upp ämnet kryptovalutor med avseende på cybersäkerhetsattacker vid det kommande G7-toppmötet.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link