USA: s domstol utfärdar kallelse till Kraken för information om skattebetalare

[ad_1]

En amerikansk federal domstol i Northern District of California godkände igår Internal Revenue Service (IRS) att delge en John Doe-kallelse till Payward Ventures Inc., moderbolaget till Kraken.

John Doe-kallelsen ökade till ökändhet 2008 när de användes för att bekämpa schweiziska bankhemligheter. 2008 överlämnade UBS namnen på nästan 4500 innehavare av schweiziska bankkonton till IRS. Denna kallelse, till skillnad från andra, behöver inte ange namnet på den skattebetalare som undersöks, eftersom de är okända för IRS.

Domstolens godkända stämning kommer att kräva att personlig information om alla amerikanska skattebetalare som handlade minst 20 000 dollar i kryptovalutatransaktioner mellan 2016 och 2020 släpps. Dessa poster fokuserar främst på San Francisco-baserade digitala valutaväxling, Kraken.

Crypto möter ökad granskning

Den senaste utvecklingen kommer när kryptovalutor står inför ökad granskning över hela USA, med ett antal fall som tas av SEC och IRS. SEC är för närvarande inblandad i en juridisk kamp med Ripple, där den senare hävdar att avgiften är ogiltig eftersom deras symbol, XRP, är en valuta och inte ett investeringsavtal.

Under tiden släppte IRS uttalanden nyligen för att klargöra beskattning kring kryptovaluta, särskilt bitcoin (BTC) 2017 hårdgaffel. IRS-kommissionär Chuck Rettig hade följande att säga i frågan och kryptovalutor i allmänhet:

”Det finns ingen ursäkt för att skattebetalarna inte fortsätter att rapportera intäkterna och skatterna för transaktioner med virtuell valuta.”

IRS vägledning

Denna John Doe-kallelse har allvarliga konsekvenser för alla amerikanska skattebetalare som handlar till eller över de angivna kvantiteterna. Om skattemyndigheterna lyckas med samma verkan som John Doe-stämningen 2008 delgavs UBS, kan förgreningarna för kriminella amerikanska skattebetalare bli enorma.

IRS-riktlinjerna föreskriver att kryptovalutor som kan konverteras till fiatvalutor ska betraktas som egendom för skatteändamål, och därför kan de beskattas i enlighet med vinsten eller förlusten vid försäljning eller utbyte av dem.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

[ad_2]

Source link