US Treasury planerar att samla in ytterligare $ 700 miljarder genom nya åtgärder för skatteefterlevnad

USA: s finansdepartement släppte ett uttalande på torsdag där de meddelade sina planer på att slå ner skatteflykt med hjälp av kryptovaluta. Treasury Department planerar att samla in ytterligare 700 miljarder dollar genom de nya åtgärderna för skatteöverensstämmelse.

I rapporten på 22 sidor betonade tjänstemän ett antal policyer för att öka tillämpningen i syfte att bekämpa den växande skatteklyftan. Skatteklyftan är den beräknade skillnaden mellan vad skattebetalarna betalar och vad de faktiskt är skyldiga. För närvarande är skatteklyftan cirka 600 miljarder dollar årligen.

IRS-kommissionären (Internal Revenue Service) anser dock att antalet kan överstiga 1 biljon dollar när kryptovalutor beaktas. De identifierade policyerna inkluderar ökade rapporteringskrav, nya revisorverktyg och nya regler som är specifika för kryptovalutor.

Att stänga klyftan

Planen kommer att kräva någon överföring på 10 000 $ eller mer kommer att rapporteras till IRS och kan höja så mycket som 2 biljoner USD under de närmaste 20 åren. Att bara komma nära att stänga det gapet kan vara ett stort steg i finansieringen av president Bidens förslag på flera biljoner dollar. Förslag som syftar till att förbättra barnomsorg, tillverkning och andra inhemska prioriteringar.

I rapporten sade finansdepartementet:

”Kryptovaluta utgör redan ett betydande upptäcktproblem genom att underlätta olaglig aktivitet i stort sett inklusive skatteflykt. Det är därför som presidentens förslag innehåller ytterligare resurser för IRS för att hantera tillväxten av kryptotillgångar. Inom ramen för det nya rapporteringssystemet för finansiella konton skulle kryptovalutor och kryptotillgångskonton och betaltjänstkonton som accepterar kryptovalutor täckas. Vidare, som med kontanttransaktioner, skulle också företag som tar emot kryptotillgångar med ett verkligt marknadsvärde på mer än 10 000 dollar rapporteras. ”

Tidigare har många Wall Street-analytiker varnat allmänheten för att statliga tillsynsmyndigheter vid statskassan och SEC snart skulle ta mer intresse för krypto-regler. Dessa farhågor är nu verklighet och kommer att lägga till ytterligare en spärr för nuvarande och framtida kryptoinvesterare. Särskilt med tanke på det senaste marknadsdoppet.

Företaget för finansiella tjänster, Raymond James, förväntar sig att det bara är en tidsfråga tills kongressen beviljar SEC bredare jurisdiktion för att täcka digitala tillgångar. Speciellt med Gary Gensler nu vid rodret. Gensler pratade nyligen med lagstiftare och uppgav att att låta SEC reglera kryptobörser hjälper till att skydda investerare mot marknadsmanipulation.

Inte alla är övertygade om att Gensler dock har investerarnas intressen i åtanke.

Ed Mills, en analytiker för Raymond James, skrev att ”Ordförande Gensler ses som en potentiell allierad för kryptovalutor som en tidigare professor i ämnet; emellertid kommer dessa uttalanden sannolikt att se över debatter om regleringsrisken för kryptovalutor och utbyten. ” Han fortsätter med att säga att på lång sikt kan reglering lägga till legitimitet för tillgångsklassen och ge en ”regulatorisk vallgrav kring befintliga kryptovalutabörser.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link