US SEC varnar för investeringar i BTC Futures Market

[ad_1]

US Securities and Exchange Commission (SEC) varnar för investeringar i bitcoin (BTC) terminsmarknad och BTC i allmänhet i ett uttalande den 11 maj.

Den 11 maj släppte kommissionen ett uttalande som bad användare på BTC-terminsmarknaden att vara medvetna om farorna med att investera på en volatil marknad och att användarna bör vara medvetna om deras exponering. SEC uppgav:

” […] investerare bör förstå att bitcoin, inklusive att få exponering genom bitcoin-terminsmarknaden, är en mycket spekulativ investering. Som sådan bör investerare överväga volatiliteten i bitcoin och bitcoin-terminsmarknaden, liksom bristen på reglering och potential för bedrägeri eller manipulation på den underliggande bitcoinmarknaden. ”

Ett område av oro

Kommissionen sa att de, när de först tittade på framtiden, fortfarande befann sig i en linda, men har blivit ett område med oro när marknaden har utvecklats.

”Cryptocurrency Holdings Letter erkände att bitcoin-terminsmarknaden vid den tiden var i ett växande tillstånd med begränsad handelsvolym. Futuresmarknaden för bitcoin har utvecklats sedan dess med ökade handelsvolymer och positioner med öppen ränta, ”förklarade uttalandet vidare.

Kommissionen säger att den följer aktiviteten kring sådana transaktioner, eftersom dess företrädare är oroliga för osäkerheten på marknaden.

”IM-personal kommer att vara transparent om sin inställning till registrerade fondernas investering på bitcoin-terminsmarknaden, liksom andra typer av kryptovaluta och digitala tillgångsinvesteringar. Sådan transparens kommer att utformas för att undvika osäkerhet på marknaden och främja lika villkor för fonder, i överensstämmelse med skyddet för investerare, ”sa det.

Aktivitet på terminsmarknaden

Detta uttalande från Division of Investment Management Staff kunde ha kommit efter viss aktivitet på terminsmarknaden med Chicago Mercantile Exchange Group (CME Group), en av världens ledande derivatbörser, som tillkännagav lanseringen av Micro Bitcoin, den senaste i en serie erbjudanden inom tillgångsslag för kryptoderivat.

Ungefär en tiondel av storleken på ett bitcoin, Micro Bitcoin futures förväntas ”ge ett effektivt och kostnadseffektivt sätt för ett brett spektrum av marknadsaktörer – från institutioner till sofistikerade, aktiva handlare – för att finjustera sin bitcoin-exponering och förbättra deras handelsstrategier ”, enligt Tim McCourt, CME Groups globala chef för aktieindex och alternativa investeringsprodukter.

Den 11 maj sa SEC: s ordförande Gary Gensler också till kongressen att kryptomarknaden behöver mer investerarskydd, vilket sannolikt dämpar förhoppningarna om att en bitcoin-börshandlad fond (ETF) godkänns när som helst.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på egen risk.

[ad_2]

Source link