US Marshals tecknar $ 4,5 miljoner kontrakt med BitGo för att hantera beslagtagna Bitcoin

I korthet

  • USMS har tilldelat BitGo ett kontrakt på 4,5 miljoner dollar för att hantera förverkad krypto.
  • Kontraktets varaktighet har inte avslöjats.

Crypto prime brokerage BitGo har tecknat ett avtal med US Marshals Service (USMS) för att hjälpa brottsbekämpande organ att lagra och sälja kryptovalutor som beslagtagits från brottsutredningar.

Den exakta löptiden för affären, som är värt drygt 4,5 miljoner dollar, avslöjas inte. dock förväntas företaget Palo Alto hantera tiotals miljoner dollar i förverkade kryptovalutor.

USMS tillkännagav först att de letade efter ett företag som skulle tillhandahålla ”hela utbudet av virtuella valutahantering och avyttringstjänster” i april förra året.

Enligt byrån skulle sådana aktiviteter innefatta redovisning, efterlevnad av revisioner, skapande och hantering av plånböcker, samt generering och förvaring av krypterade privata nycklar.

USMS, en del av det amerikanska justitieministeriet, har auktionerat ut Bitcoin beslagtagits av brottslingar sedan 2014. I en sådan tidig auktion köpte riskkapitalisten Tim Draper över 30 000 BTC som hade konfiskerats från den nu nedlagda marknaden för mörkernät Silk Road.

I november 2020 tillkännagav DoJ beslag av ytterligare 1 miljard dollar i Bitcoin kopplat till Silk Road och stämde för förverkande av medlen.

Enligt ”US Marshals Bitcoin Auction”, en webbplats som upprättats av Casa VD Jameson Lopp för att spåra mängden Bitcoin som auktioneras ut av de amerikanska myndigheterna, ligger detta värde för närvarande på 185 230 BTC, eller cirka 8,94 miljarder dollar i dagens priser.

BitGo grundades 2013 och innehar över 30 miljarder dollar i tillgångar under förvaring. Förra månaden säkrade företaget en licens från New York State Department of Financial Services (NYDFS) för att inrätta ett kryptoförtroende som gör det möjligt att tjäna institutionella investerare från Wall Street. Andra företag som har liknande licenser inkluderar Paxos, Gemini, Coinbase, NYDIG, Bakkt och Fidelity.Source link