Uniswap v3 blir näst största DEX två veckor efter lanseringen


Trots sin skakiga start har Uniswap v3-volymer ökat och drivit den decentraliserade börsen (DEX) till andra plats, bakom sin v2-iteration.

Sedan lanseringen den 5 maj har den tredje formen av Uniswap vuxit betydligt i termer av veckovisa handelsvolymer.

DEX har nu överträffat SushiSwap enligt Messari-data och är den näst största på Ethereum-nätverket med en veckovolym på 6,5 miljarder dollar. Uniswap v2 är fortfarande det ledande Ethereum-baserade DEX med nästan dubbelt så högt som 12,4 miljarder dollar per vecka.

Den monumentala tillväxten noterades av Messari-forskaren Ryan Watkins som förutsagt:

”Vid sin nuvarande tillväxthastighet kommer den sannolikt att överstiga V2 i volym i slutet av månaden. Och den mest imponerande delen om det är att V3 gör det med en bråkdel av huvudstaden. ”

DEX veckovolym – Messari

Battle of the DEXes

SushiSwap, som en gång låg ovanför Uniswap, är nu den tredje största DEX enligt denna statistik, med 5,6 miljarder dollar omsatt per vecka. När det gäller det totala värdet låst, ett värde som har sjunkit över hela DeFi-sektorn tillsammans med marknadskraschen, har Uniswap cirka 5 miljarder dollar jämfört med 3 miljarder dollar på SushiSwap enligt DeFi Pulse.

Watkins noterade att Uniswap v3 nådde 81% av volymen av Uniswap v2 den 19 maj. Det underlättar nästan lika mycket volym som version 2 med mindre än 15% av TVL.

”Allt detta är utan likviditetsincitament, passiva LP-chefer eller till och med dess snart lag-2-distribution.”

Han tillade att det är den enda automatiserade marknadsföraren (AMM) som dagligen omsätter sin TVL mer än 100%, mer än fem gånger den för Uniswap v2.

Omedelbart efter lanseringen märktes Uniswap v3 av Uniflop av många på grund av komplexiteten i vissa operationer och det faktum att bensinkostnaderna i vissa fall var högre än version 2. Plattformen verkar ha ryktat av sig denna tidiga negativitet och lyckades fortfarande locka säkerheter och handlare.

Den tidiga framgången med Uniswap v3 plus den fortsatta dominansen av v2 har lett till att plattformen ökat sin marknadsandel till en ny 2021-topp på 61%, tillade Watkins.

UNI-prisuppdatering

Tyvärr har de positiva siffrorna inte hindrat UNI från att glida längre i linje med resten av kryptomarknaden. DEX-styrningstoken har förlorat 18% under de senaste 24 timmarna i en dumpning ner till $ 25, det lägsta priset sedan den första veckan i mars.

UNI har nu kollapsat 42% från sin högsta nivå på $ 43 den 3 maj när den massiva kryptovalutasäljningen fortsätter.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link